PORŢII: 10-12
PREPARARE: 30 min
COACERE: 15 min
Ingrediente:
Pentru aluat:
►300 g unt sau margarină
►225 g zahăr pudră
►un plic zahăr vanilat
►un ou
►4 gălbenuşuri
►375 g făină
►250 g amidon de porumb
Pentru ornat:
►ciocolată topită
►sferturi de miez de nucă
►nucă măcinată fin
►cocos
1. Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Se adaugă oul şi apoi, pe rând, gălbenuşurile, şi se încorporează făina cernută şi amidonul. Se amestecă bine, până ce devine un aluat omogen.
2. Se aşază fursecurile cu un poş sau cu forme speciale de fursecuri în tava tapetată cu hârtie de copt. O parte se decorează cu sferturi de miez de nucă, altă parte se lasă simple.
3. Se dau la cuptor să se rumenească uşor, la foc potrivit, aproximativ 10-15 minute.
4. Se lasă fursecurile la răcit, apoi se trec prin ciocolată topită şi prin miez de nucă prăjit şi măcinat. Se lasă pe un grătar să se întărească ciocolata. Se mai trec şi prin nucă de cocos deshidratată, de diferite culori, sau prin bombonele ornament.