Ingrediente
► 250 g unt ► sare
► o linguriță praf de copt
► 50 ml lapte ► 3 gălbenușuri
► 200 g zahăr pudră
► un plic zahăr vanilat
► 150 g făină ► 100 g nucă măcinată
► 50 g nucă
► coaja şi zeama de la o lămâie
► 50 g stafide ► zahăr pudră
Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol mai mare și se adaugă praful de copt stins în laptele călduț.
2. Se adaugă untul tăiat cubulețe, gălbenușurile, zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de lămâie, zeama de lămâie, nuca măcinată.
3. Se omogenizează toate ingredientele și se obține o compoziție densă.
4. Se toarnă fursecurile cu poșul în tavă. Se presară stafide și nucă tăiată Julien. Se coc la foc potrivit, până se rumenesc uşor, apoi se servesc ornate cu zahăr pudră.