Unul dintre ei a făcut public și motivul pentru care a luat această decizie.
„Dragi pacienţi, prieteni şi colegi,
Astăzi, 4 septembrie 2017, am demisionat împreuna cu colegul meu Dr Bica din funcţia deţinută la Spitalul Colentina. Ataşez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am găsit altă soluţie.
Mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost aproape.”
Acesta e mesajul prin care medicul Ionuţ Gobej îşi anunţă plecarea din Spitalul Clinic Colentina.
Câteva ore mai târziu, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, i-a primit în audiență pe cei doi și au discutat toate aspectele acestui conflict iscat astăzi. Iată concluziile întâlnirii, spuse de Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook:
„M-am întâlnit azi cu cei doi medici neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, Ionuț Gobej și Dorin Bica.
Am solicitat conducerii ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – n.r.) să prezinte, până vineri, 8 septembrie 2017, un raport detaliat referitor la problemele de personal și dificultățile în derularea procedurilor de achiziții de materiale medicale cu care se confruntă acest spital.
Am avut o discuție constructivă și corectă cu domnii doctori Gobej și Bica. Medicii trebuie ajutați în activitatea lor, pentru că de ei depinde viața pacienților. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona și i-am asigurat de tot sprijinul meu.
I-am propus doctorului Gobej să preia interimar postul de șef de secție Neurochirurgie. În același timp, le-a solicitat celor doi medici să facă o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina. Medicii Gobej și Bica au propus-o pe d-na dr. Lelia Iliescu.
Am explicat celor doi medici că actuala Administrație a sprijinit, încă de la începutul mandatului, domeniul sănătătți si că, în acest sens, s-au alocat sume importante, în premieră, pentru reabilitarea celor 19 spitale, precum și pentru dezvoltarea rețelei de medicină școlară.
Pentru mine, primează binele cetățeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceți referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în Spitalul Colentina.
Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă se vor organiza și concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate în subordinea PMB (Primăria Municipiului București – n.r.).
Din păcate, problemele referitoare la plata orelor suplimentare se regăsesc în toate spitalele din țară. În scurt timp se va găsi o soluție legală pentru plata medicilor și a asistentelor care fac ore suplimentare. În ceea ce privește achizițiile de materiale medicale, problemele provin în principal din modul în care s-a acționat în trecut.
Spitalul Colentina a primit numeroase amenzi din partea autorităților de control al achizițiilor publice pentru nerespectarea prevederilor legale. Actuala conducere, din momentul în care s-a instalat, a început verificarea acestor achiziții.
Medicii Gobej și Bica m-au asigurat că activitatea secției de neurochirurgie a Spitalului Colentina nu va avea de suferit, operațiile urmând a se face după graficul stabilit de către ceilalți medici neurochirugi. Am speranța, însă, că vor reveni asupra deciziei de astăzi.
Invitați să facă parte din proiectul aflat în curs de realizare al Spitalului Metropolitan, cei doi medici au declarat că sunt deschiși acestor propuneri și că speră ca în viitor, toate aceste disfuncționalități, inclusiv legislative, să se clarifice, în beneficiul pacienților”.
CITEȘTE ȘI… VIDEO| Arta de a îmbrăca morți. În Japonia se ține un concurs pentru cel mai bun antreprenor de pompe funebre
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!