• Ingrediente: cartofi 1 kg, făină 250 g, pesmet 200 g, două ouă, scorţişoară 3 g, prune 700 g, ulei 200 ml, sare 10 g, zahăr farin.
    • Mod de preparare: se spală cartofii, se fierb în coajă în apă cu sare, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Apoi, prunele se spală şi li se scot sâmburii. Cartofii, făina, ouăle şi sarea se amestecă şi se frământă, obţinându-se o cocă din care se întinde o foaie mai groasă, se taie pătrate şi în fiecare pătrat se aşază câte o prună. Se înveleşte pruna şi se modelează în formă rotundă. Găluştele astfel pregătite se fierb în apă circa 10 minute. Pesmetul se rumeneşte în ulei. Găluştele cu prune se trec prin pesmet, se presară zahărul farin şi scortişoara.

Îți recomandăm și această rețetă de galuste cu prune

 
 

Urmărește-ne pe Google News