Sarea de bucătărie poate fi un ingredient adjuvant în cazul durerilor ușoare în gât sau desfundarea nasului. Iată ce alte beneficii are gargara cu apă sărată și cum este recomandat să faci gargară.

Ce beneficii are gargara cu apă sărată

Sarea trebuie consumată cu moderație, în caz contrar, aportul prea mare de sare poate avea si repercusiuni asupra stomacului. Însă, consumată în cantități moderate, și mai ales sub formă de gargară cu apă, sarea poate aduce mai multe beneficii sănătății organismului. Iată care sunt cele mai importante și de ce este recomandat să faci gargară cu apă sărată.

Sarea poate ajuta la vindecarea leziunilor bucale

Fie că ai o aftă sau o rană la nivelul cavității bucale, clătirea gurii cu apă sărată te poate ajuta să scapi de durerea provocată, dar și să se vindece mai repede rana. Poți face gargară cu apă sărată de 2-3 ori pe zi.

Apa sărată ajută la desfundarea nasului

Nasul înfundat din cauza răcelii sau a unei alergii poate fi desfundat cu ajutorul apei sărate. Dizolvă o linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță și când sarea se dizolvă complet, cu ajutorul unei pipete pune câteva picături de apă sărată în fiecare nară, apoi suflă nasul.

Gargara cu apă sărată poate combate durerea în gât

Dacă te confrunți cu o durere în gât cauzată de infecție bacteriană, atunci gargara cu apă sărată este un remediu pe care îl poți încerca imediat. Dizolvă o linguriță de apă sărată într-o ceașcă cu apă călduță și fă gargară de câteva ori pe zi. Apa sărată te va ajuta să reduci durerea și inflamația de la nivelul gâtului.

Apa sărată poate ajuta și vindecarea tusei

Gargara cu apă sărată poate ajuta la eliminarea excesului de mucus din țesuturile inflamate de la nivelul gâtului. Se dizolvă o jumătate de linguriță de sare în 250 ml de apă călduță și se face gargară de câteva ori pe zi.

Gargara cu apă sărată poate reduce petele de pe dinți

Amestecă o cantitate mică de sare cu bicarbonat de sodiu și poți peria dinții o dată pe lună cu pasta obținută. În felul acesta vei reduce petele galbene de la nivelul dinților apărute din cauza alimentelor ori băuturilor care colorează dinții.

Acest amestec nu este recomandat foarte des, deoarece poate afecta smalțul dinților.

Înlătură respirația neplăcută cu apă sărată

Sarea este un dezinfectant natural, iar dacă vei folosi gargară cu apă sărată vei elimina microbii din cavitatea bucală și vei elimina respirația urât mirositoare.

Alte beneficii pe care le poate avea apa sărată pentru organism

Sarea te poate ajuta să reduci crampele musculare

Din cauza efortului fizic în căldură, poți pierde lichide și sare prin transpirație, iar asta poate duce la dureri ascuțite în special în zona brațelor și mușchilor de la picioare.

Pentru a împiedica acest lucru, consumă o băutură cu electroliți amestecând o linguriță de sare și o linguriță de zahăr brun într-un litru de apă.

Sarea poate revigora picioarele obosite

Două cesti de sare Epsom dizolvate în 4 litri de apă caldă pot fi un remediu eficient împotriva senzației de picioare obosite și dureroase. Se țin picioarele în apă cu sare Epsom și vei resimți o senzație de picioare ușoare.

Sarea poate fi utilizată în gestionarea psoriazisului

Apa sărată poate ajuta la hidratarea pielii și calmarea roșeții, iar în caz de eczeme sau psoriasis, poate fi un remediu pentru reducere zonelor de piele solzoasă și inflamația.

Poate ajuta în combaterea constipației

O linguriță de sare Epsom (un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen) dizolvată într-un pahar cu apă, poți adăuga și puțină zeamă de lămâie, poți consuma pentru a combate constipația.

Cum se face gargara cu apă sărată

Gargara cu apă sărată este un remediu simplu și la îndemâna oricui, pentru a ameliora mai multe simptome. Ai nevoie de o jumătate de linguriță de sare și o ceașcă cu apă călduță. Poți folosi orice tip de sare preferi, fie granule mici care se dizolvă în apă, fie sare fină.

Vei amesteca bine până când sarea se dizolvă complet, apoi iei o gură din apa sărată, lași capul pe spate, privești în sus și continui gargara cu apă sărată pentru 30 de secunde.

Citește și: Ce alimente nu sunt bune pentru ficat

Sursă info: webmd.com

Sursă foto: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News