Ciuperci marinate



Ingrediente pentru 4-6 porţii: 750 g ciuperci, două cepe roşii, 3-4 căţei de usturoi, 8 linguri de ulei de măsline Espana, 50 ml de vin licoros roşu “Studio”, una-două linguriţe de oţet din vin Espana, 100 g şuncă crudă Serrano Espana, sare, piper Mikado.
Mod de preparare: ciupercile se spală, iar cele mari se taie în două sau în patru. Cepele se taie felii mici. La fel şi usturoiul, care apoi se prăjeşte într-o tigaie, în 6 linguri de ulei încins, după care se scoate şi se pune deoparte. Ciupercile se prăjesc 15 minute pe ambele părţi în uleiul încins rămas de la prăjirea usturoiului şi deasupra se presară sare şi piper. Spre final se adaugă feliile de ceapă. Totul se stinge cu 50 ml vin licoros roşu şi o linguriţă de oţet şi se toarnă într-un castron. Se amestecă cu usturoiul, cu restul de ulei şi se ţin la marinat una-două ore. Se servesc cu şuncă şi cu baghetă.

Chorizo cu cartofi

Ingrediente pentru 4-6 porţii: 4 cartofi potrivit de mari (de circa 125 g), 4-5 linguri ulei de măsline Espana, un Chorizo Espana (salam cu ardei, 250 g), 150 ml de vin roşu Bobal Valencia, 2-3 căţei de usturoi, circa 30 g măsline cu pastă de ardei Manzanilla Espana, cimbru Mikado, sare, piper Mikado, 20-24 de scobitori.
Mod de preparare: cartofii se curăţă de coajă, se taie în 24 de felii şi se prăjesc pe o parte şi pe cealaltă într-o tigaie mare, în 3-4 linguri de ulei de măsline, până devin crocanţi. Se condimentează cu sare şi piper. Apoi, se iau 24 felii Chorizo şi se prăjesc uşor în restul de ulei încins, la foc mic. Se toarnă şi vinul roşu (atenţie! poate sări) şi feliile de Chorizo se prăjesc în tigaia acoperită, încă două minute pe ambele părţi. Usturoiul se curăţă şi se taie beţigaşe. Înainte să scoatem cartofii, se pune usturoiul peste ei, apoi cimbru şi se mai prăjesc puţin. Măslinele se scurg. Pe fiecare felie de cartof se aşază o felie de Chorizo scursă de ulei, o măslină şi se fixează cu o scobitoare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News