Mod de preparare: se topeşte untul şi se lasă la răcit. Albuşul se bate cu sare, se adaugă zahărul pudră şi se bate până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi se cerne făina peste compoziţie şi se adaugă untul amestecând continuu. Pe o hârtie pentru copt, se marchează 2 cercuri, cu diametrul a câte 9-10 cm. În fiecare cerc, se pune o linguriţă de aluat şi se întinde cu o paletă sau cu un cuţit până se uniformizează.
Pe o tavă, hârtia se introduce în cuptorul preîncălzit la 200°C şi se lasă la copt 4-5 minute, până când marginile cercurilor capătă o uşoară nuanţă maronie. Se scoate tava din cuptor, în mijlocul fiecărui cerc se aşază un răvaş şi cu o paletă se întoarce o jumătate. Apoi, eventual cu ajutorul unui pahar, celeilalte jumătăţi i se dă o formă ondulată. Se lasă la răcit. Se repetă procesul cu restul de aluat. La final, se păstrează într-un loc ferit de umezeală.
Sfat: când se răcesc fursecurile, se întăresc imediat. Se recomandă să se prepare doar două odată, pentru a li se putea da forma dorită.
* Ingredientele se găsesc în rețeaua LIDL

 
 

Urmărește-ne pe Google News