• Persoanele care suferă de boli cardiace nu trebuie să treacă brusc de la ger la căldură. Din cauza frigului poate apărea o vasodilataţie periferică, aceasta determinând ruperea vaselor de sânge. Astfel, rişti provocarea unui infarct sau a unui accident vascular cerebral. De aceea, este recomandat ca suferinzii de afecţiuni ale inimii să nu iasă din casă deloc la temperaturi extrem de scăzute. Dacă totuşi nu poţi amâna treburile pe afară, evită să faci plimbări pe distanţe mari dimineaţa şi seara, când este mai frig.
  • Cei care suferă de insuficienţă cardiacă trebuie să prevină infecţiile respiratorii prin evitarea zonelor aglomerate şi a contactului cu persoanele bolnave. Cele mai expuse sunt persoanele vârstnice şi copiii care s-au născut cu afecţiuni cardiace.
  • Frigul poate produce spasm coronarian care determină apariţia crizelor anginoase (durere puternică în piept), de aceea trebuie ca bolnavul să-şi administreze mai des tablete de nitroglicerină, evident la recomandarea medicului specialist.

Evită sarea şi murăturile

Bolnavii hipertensivi, mai ales dacă au şi probleme de insuficienţă cardiacă congestivă, vor evita alimentele bogate în sare, precum conservele şi murăturile.
Dr. Laurenţiu Luca
Directorul Clinicii Puls

 
 

Urmărește-ne pe Google News