Ingrediente:

600 g mazăre nouă,  300 g fasole păstăi,  4 cartofi noi,  3 roşii bine coapte,  un ardei gras,  o legătură de ceapă verde,  2 linguri ulei,  sare

Mod de preparare:

1. În ulei încins se călesc uşor ceapa şi ardeiul gras. După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă cartofii şi se lasă şi ei puţin să se înmoaie. Apoi, se toarnă apă, fără să acopere complet cartofii şi se lasă la fiert 10 minute.
2. După acest timp, se adaugă mazărea, fasolea şi sarea şi se lasă la fiert 20 de minute. Între timp, roşiile se cufundă câteva secunde în apă clocotită, se înlătură pieliţa şi se toacă mărunt.
3. Se verifică dacă mazărea este fiartă, se pun roşiile tocate mărunt şi se continuă fierberea încă 10 minute.

 
 

Urmărește-ne pe Google News