Gogoșile sunt populare în întreaga lume. Sunt pufoase, aromate și perfecte în orice sezon. Vezi mai jos ce rețete de gogoși pufoase îți recomandăm să încerci acasă.

Gogoși simple fără drojdie

Ingrediente

  • 225 gr făină;
  • 125 ml lapte;
  • O lingură de unt;
  • 1 ou;
  • 2-3 linguri de zahăr;
  • O jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu;
  • Un praf de sare;
  • Esență de vanilie sau orice alte arome după gust;
  • Zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Făina se amestecă cu bicarbonatul și sarea într-un vas. Separat, se bate oul și se amestecă cu zahărul până ce acesta se dizolvă. În făină fă o gaură și adaugă untul topit, oul bătut și laptele călduț.

Amestecă totul cu o spatulă și când obții un aluat omogen, frământă-l foarte puțin cu mâna. Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, după care întinde-l pe blatul de lucru și cu ajutorul unui pahar taie cercuri de aluat care vor forma gogoșile.

Pune ulei într-o tigaie adâncă și când este bine încins, adaugă gogoșile și prăjește-le pe ambele părți. Scoate-le pe un șervețel absorbant și presară deasupra zahăr pudră.

Știi cum se face prăjitura cu mere?

Rețetă gogoși pufoase
Rețetă gogoși pufoase

Rețetă gogoși pufoase cu drojdie

Ingrediente

  • 500 gr făină;
  • 250 ml lapte;
  • 50 gr zahăr;
  • 50 gr unt;
  • 2 ouă;
  • Esență lămâie, portocală, vanilie sau după gust;
  • Ulei pentru prăjit;
  • Un praf de sare;
  • Zahăr pudră.

Mod de preparare

Încălzește puțin laptele și adaugă drojdia uscată peste pentru a se dizolvă. Topește untul și după ce se răcește amestecă-l cu zahărul și sarea. Peste, adaugă pe rând câte un ou, bate-l puțin pe fiecare în parte, adaugă laptele cu drojdia treptat și amestecă pentru a se omogeniza bine totul.

Adaugă și făina și amestecă totul cu o spatulă până când aluatul devine suplu și elastic. Pune aluatul într-un vas și lasă-l la cald aproximativ o oră până când își dublează volumul.

Ia aluatul și întinde-l pe blatul de lucru. Cu un pahar cu gură largă sau o cană, taie gogoșile și mai lasă-le pe blatul de lucru pentru 20-30 de minute. Pune uleiul la încins și prăjește gogoșile pe ambele părți până prind culoare. Pudrează cu zahăr deasupra și asta-i tot.

Învață cum să pregătești cremă de zahăr ars

Rețetă de post pentru gogoși

Ingrediente

  • 500 gr făină;
  • 350-400 ml apă călduță;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 2 plic drojdie uscată;
  • Esență de vanilie;
  • 2 linguri zahăr tos;
  • Un praf de sare;
  • Ulei pentru prăjit;
  • Zahăr pudră pentru decor sau scorțișoară măcinată.
Viitorul automobilelor pe hidrogen și al hibridelor nu sună bine. Explicațiile a doi experți: „Zilele lor sunt numărate” I Interviu
Recomandări
Viitorul automobilelor pe hidrogen și al hibridelor nu sună bine. Explicațiile a doi experți: „Zilele lor sunt numărate” I Interviu

Mod de preparare

Făina se pune într-un vas împreună cu zahărul și sarea și se amestecă. Drojdia se dizolvă în puțină apă caldă și o linguriță de zahăr și se adaugă peste amestecul de făină.

Adaugă peste amestecul de făină și câteva linguri de apă caldă și amestecă. Adaugă esența și treptat și restul de apă caldă. Frământă aluatul și adaugă câte puțin ulei treptat.

Lasă aluatul să crească pentru 30 de minute, iar când și-a dublat volumul, cu mâinile date prin ulei, modelează forma gogoșilor. Pune-le în ulei încins pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte și scoate-le când capătă o culoare aurie. Pudrează cu zahăr sau scorțișorară și consumă-le calde.

Descoperă rețeta pentru ciocolată de casă

Gogoși pufoase cu iaurt făcute cu linguraIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Gogoși pufoase cu iaurt făcute cu lingura

Ingrediente

  • 250 gr iaurt;
  • 160 gr făină;
  • 2 ouă;
  • Un plic de praf de copt;
  • Un plic zahăr vanilat;
  • Un praf de sare;
  • O lingură de zahăr;
  • Coaja de la o lămâie;
  • Zahăr pudră.
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea: Profilul președintelui – majoritatea românilor și-ar dori un președinte pro-occidental și cu experiență
Recomandări
Sondaj INSCOP la comanda Libertatea: Profilul președintelui – majoritatea românilor și-ar dori un președinte pro-occidental și cu experiență

Mod de preparare

Pune iaurtul, zahărul, ouăle, praful de copt, esența și coaja de lămâie într-un vas după care amestecă bine până se dizolvă complet zahărul. Adaugă treptat făina și omogenizează bine compoziția. Pune uleiul la încins într-o cratiță și cu o lingură ia din compoziția de gogoși și pune în ulei. Lasă gogoșile să se rumenească bine.

Ele vor crește în timpul prăjitului și din acest motiv nu este indicat să pui prea multe gogoși la prăjit. Scoate gogoșile când sunt gata și lasă-le pe un șervețel absorbant, după care pudrează zahăr deasupra.

Vezi câteva rețete ușoare pentru salam de biscuiți

Gogoși cu lingura
Gogoși cu lingura

Gogoși pufoase umplute cu gem

Ingrediente

  • 300 gr făină;
  • 120 ml lapte;
  • 40 gr unt;
  • 3 gălbenușuri de ou;
  • 3 linguri de unt;
  • 1 plic drojdie uscată;
  • Un praf de sare;
  • O esență de vanilie;
  • Gem pentru umplut după preferințe;
  • Ulei pentru prăjit;
  • Zahăr pudră.

Mod de preparare

Dizolvă drojdia în laptele călduț și freacă untul împreună cu zahărul într-un bol încăpător. Adaugă peste unt sarea, oul și aromele și omogenizează bine. Pune treptat peste și laptele cu drojdia dizolvată și la final adaugă treptat făina. Amestecă totul până când aluatul nu mai este lipicios. Dacă mai este nevoie, mai adaugă o lingură de făină în plus.

Lasă aluatul la dospit pentru o oră, timp în care își dublează volumul, după care întinde-l pe blatul de lucru și taie forma pe care ți-o dorești pentru gogoși.

Pune uleiul la încins și adaugă pe rând gogoșile până când acestea cresc și se prăjesc. Când sunt aurii, scoate-le pe o hârtie absorbantă și lasă-le la răcit. Cu ajutorul unei seringi de patiserie pe care o umpli cu gemul preferat, umple gogoșile atât cât dorești. La final, pudrează cu zahăr din belșug.

Vezi și cum să prepari de sărbători prăjitura Fanta

Gogoși cu ciocolată
Gogoși cu ciocolată

Gogoși pufoase cu ciocolată

Ingrediente

  • 250 gr făină;
  • 100 ml lapte;
  • 50 ml apă caldă;
  • 40 gr zahăr;
  • 30 gr unt;
  • 1 ou;
  • Un plic drojdie;
  • Un praf de sare;
  • O esență de vanilie.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul și lasă-le timp de 10 minute pentru a se activa drojdia. Între timp, amestecă oul cu laptele și esența de vanilie.

Peste drojdie toarnă laptele și amestecă până se omogenizează. Adaugă și câteva linguri de făină peste și amestecă. Adaugă untul și sarea și amestecă. Treptat, încorporează și făina și amestecă până aluatul se îngroașă.

Scoate aluatul pe blatul de lucru și frământă-l pentru câteva minute. Mai adaugă și puțină făină dacă mai este lipicios. Lasă aluatul pentru gogoși la crescut timp de aproximativ 2 ore.

Când aluatul și-a dublat volumul, ia bucăți mici de aluat și întinde-le în mână. În interiorul aluatului pune câte o bucata, maxim două, de ciocolată și închide forma aluatului. Pune gogoșile la prăjit la foc mediu până se rumenesc și servește-le calde cu topping de ciocolată.

Gogoşi cu brânză

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci (ricotta sau brânză cottage);
  •  2 ouă;
  •  75 g zahăr;
  •  250 g făină;
  •  1 linguriță praf de copt;
  •  un plic de zahăr vanilat;
  •  esență de rom;
  •  coajă de portocală (opțional);
  •  ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Se scurge brânza de zer şi se amestecă brânza cu ouăle, zahărul și aromele (rom, zahăr vanilat, coajă de portocală).

Se amestecă 230 de făină cu praful de copt. Amestecul se adaugă peste mixul de brânză și ouă. Cu ajutorul unei linguri sau spatule se omogenizează aluatul. Dacă aluatul este mult prea lipicios și nu se poate lucra cu el, se adaugă restul de făină treptat.

Aluatul se împarte în 9 părți egale. Fiecarei bucăți i se dă forma de mingiuță.

Într-un vas adânc pentru prăjit (cratiță/tuci/tigaie) se încălzește uleiul. Pentru o prăjire mai eficientă se recomandă încălzirea uleiului la 175-180 de grade Celsius.

Se prăjesc gogoșile cu brânză la foc mediu pe ambele părți până devin maro-aurii. E necesară prăjirea de 1-1,5 minute pentru fiecare parte.

Gogoșile cu brânză se așază pe un șervet de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.

Aceste gogoși se servesc cu topping de lapte condensat, cremă de ciocolată sau gem acrișor (afine, vișine) sau pudrate cu zahăr vanilat. Sursa: retete.unica.ro

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată ultimele sondaje dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA
Știrileprotv.ro
Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată ultimele sondaje dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA
La așa veste nu se mai gândea nimeni acum! Ce a decis INSTANȚA în ceea ce-i privește pe Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf după 3 ani de procese. Acuzații din ce în ce mai grave
Viva.ro
La așa veste nu se mai gândea nimeni acum! Ce a decis INSTANȚA în ceea ce-i privește pe Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf după 3 ani de procese. Acuzații din ce în ce mai grave
Sanda Țăranu, dezvăluiri după moartea Deliei Budeanu. Erau sau nu rivale?  „Fiecare avea frumusețea ei”. De ce nu a fost la înmormântare
Libertateapentrufemei.ro
Sanda Țăranu, dezvăluiri după moartea Deliei Budeanu. Erau sau nu rivale? „Fiecare avea frumusețea ei”. De ce nu a fost la înmormântare
Ce s-a găsit la Sarmizegetusa. Arheologii au făcut o descoperire fantastică: “Elemente de pretutindeni”
FANATIK.RO
Ce s-a găsit la Sarmizegetusa. Arheologii au făcut o descoperire fantastică: “Elemente de pretutindeni”
Francezul căsătorit cu o româncă s-a mutat la București de la Paris și susține: „De asta îmi place mai mult în România”
GSP.RO
Francezul căsătorit cu o româncă s-a mutat la București de la Paris și susține: „De asta îmi place mai mult în România”
Cea mai mare țeapă pentru cei care folosesc Gmail. Poți să rămâi foarte ușor fără cont
FANATIK.RO
Cea mai mare țeapă pentru cei care folosesc Gmail. Poți să rămâi foarte ușor fără cont
Cum arată, la aproape 60 de ani, Fernando Colunga, actorul din telenovela 'Esmeralda'. Celebrul Jose Armando e adeptul operațiilor estetice / Foto
Unica.ro
Cum arată, la aproape 60 de ani, Fernando Colunga, actorul din telenovela 'Esmeralda'. Celebrul Jose Armando e adeptul operațiilor estetice / Foto
DRV Clinic, liderul esteticii din Londra, şi-a deschis porţile la Cluj!
Financiarul.ro
DRV Clinic, liderul esteticii din Londra, şi-a deschis porţile la Cluj!
"Copilule, suntem lângă tine. Să nu-ţi fie frică!" Scene dramatice după un accident de groază în Mehedinţi. Fiul şi-a văzut tatăl vitreg dându-şi ultima suflare
Observatornews.ro
"Copilule, suntem lângă tine. Să nu-ţi fie frică!" Scene dramatice după un accident de groază în Mehedinţi. Fiul şi-a văzut tatăl vitreg dându-şi ultima suflare
Horoscop 28 octombrie 2024. Leii este posibil să aibă parte de discuții în contradictoriu și chiar dispute aprinse cu cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 28 octombrie 2024. Leii este posibil să aibă parte de discuții în contradictoriu și chiar dispute aprinse cu cei din anturajul apropiat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI