Cuprins:
Cum se consumă și ce să gătești cu gorgonzola?
Gorgonzola este foarte versatilă și poate fi folosită pentru a face multe rețete cu diverse ingrediente. Așadar, ce să gătești cu gorgonzola?
Mâncăruri de paste, salată cu fructe, marmeladă și miere și multe altele.
Cum se folosește această? Este perfectă pentru a fi consumată ca atare, dar și pentru a face rețete.
Pentru o cină rapidă, pastele cu sos de gorgonzola sunt ideale. Folosește sosul de brânză gorgonzola pentru a aromatiza sau pentru a face o umplutură gustoasă pentru paste: Ravioli, Gnocchi, Risotto.
În plus, cea dulce este folosită pentru a prepara paste cu dovlecei, paste cu pesto sau spanac.
Și dacă nu îți plac pastele, ce să faci cu brânza albastră? Poți face multe rețete interesante de salate cu gorgonzola, pline de fructe și legume.
Combinațiile posibile sunt infinite, trebuie doar să îți folosești creativitatea și să te pregătești să te bucuri de un amestec fantastic de arome.
Ce părere ai despre salata clasică de pere și nuci cu gorgonzola?
Dulceața perelor și aroma puternică a gorgonzolei fac o combinație delicioasă. Dacă îți place contrastul brânzei cu arome delicate, încearcă salata de mere și nuci cu brânză a. Iar pentru cei care iubesc fructele roșii, o variantă perfectă este salata de merișoare și brânza cu mucegai.
Brânza gorgonzola este perfectă și pentru a realiza rețete delicioase de aperitive . Încearcă combinațiile clasice cu fructe (pere, mere, smochine, struguri) și nu uita să experimentați asocierea dintre brânza cu mucegai și miere.
Mierea de salcâm și cea de flori sălbatice se potrivesc perfect cu brânza cu mucegai picantă.
Cum se servește aperitivul cu brânză albastră și miere? O idee este să servești brânza pe crutoane sau pe o pâine cu usturoi.
O altă asociere de brânzeturi albastre ar putea fi realizată combinând brânza cu gem de citrice, gem de castane sau smochine, sau dulceață de ceapă.
Cum se face ?
Laptele proaspăt este livrat zilnic la fabricile locale. Monitorizarea riguroasă confirmă calitatea laptelui, asigurându-se că acesta își păstrează aromele.
Un amestec de drojdii atent selecționate și cheag se adaugă la laptele pasteurizat, care este apoi transferat în rezervoare mari, cu scopul de a coagula laptele și de a declanșa efectul de marmorare.
La scurt timp după aceasta, laptele se coagulează până devine o pastă fermă. Cașul este apoi tăiat și separat, permițând eliberarea zerului.
Plasate în matrițe și sărate cu sare de mare, matrițele sunt puse la maturat. În timpul acestui proces, coaja este străpunsă cu ace de oțel, favorizând marmorarea în interiorul corpului.
După un minim de 50 de zile petrecute la maturare, brânza este etichetată Gorgonzola.
Gorgonzola tradițională este pasteurizată și nu conține umpluturi artificiale și gluten, dar etichetele trebuie verificate întotdeauna în orice caz. În funcție de tipul de cheag, asigură-te, de asemenea, că verifici pe etichetă dacă există ingrediente non-vegetariene.
Cu ce o poți înlocui
Gorgonzola împărtășește multe dintre trăsăturile observate la brânzeturile similare din alte culturi culinare, nivelul de intensitate și ascuțimea fiind adesea cea mai puternică diferență.
O altă brânză cu mucegai albastru denumită după locul de origine este Roquefort, produsă din lapte de oaie. Acidă, sfărâmicioasă și cu o marmorare unică, această brânză seamănă foarte mult cu omologul său italian.
Aromată și picantă, Roquefort se descurcă de minune atunci când este folosită ca înlocuitor pentru gorgonzola.
Cum scapi de musculițele de oțet
Sursa foto: 123rf.com