Omleta, cel mai bun mic dejun?

Experţii în nu­tri­ţie din Marea Britanie con­side­ră omleta micul dejun ideal, deoarece consumul de ouă dimineaţa asigură organismului energia necesară în munca fizică şi inte­lectuală de­pu­să de-a lungul în­tre­gii zile. În plus, ouăle sunt, potrivit specialiştilor, un superaliment, pentru că sunt bogate în vitaminele D şi B12, aminoacizi şi antioxi­danţi.

Orezul brun previne diabetul

Orezul brun e de preferat celui alb, da­că vrei să te pă­zeşti de diabetul de tip II, au descoperitcerce­tă­to­rii americani. După ce au analizat obiceiurile alimentare a zeci de mii de oameni, supunându-i analizelor din doi în doi ani, cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publi­că din Boston au observat că persoanele care consumă cinci sau mai multe porţii de orez alb săptă­mâ­nal sunt cu 17% mai predispuse să se îmbolnăvească de diabet de tip II în comparaţie cu cele care se limitează la o porţie de orez alb pe lună. În schimb, cei care manâncă orez brun de două sau mai multe ori pe săptămână prezintă un risc cu 11% mai mic decât cei care consumă orez alb.

Hipertensivii trebuie să consume peşte

Hipertensiunea ar­te­rială poate fi scă­zută cu ajutorul alimen­ta­ţiei potrivite. Pentru asta, trebuie cres­cu­tă cantitatea de legume şi fructe con­su­ma­tă zilnic şi introduse cât mai des în meniu peşte (somon, ton, sardine, macrou), usturoi, cea­pă, cereale integrale, soia, fasole, nuci şi ulei de măsline. În schimb, trebuie eliminate gră­si­mi­le, alimentele procesate ori rafinate, prăje­lile şi produsele de tip fast-food. De asemenea, consumul de sare şi de zahăr, dar şi cantitatea de cafea băută zilnic trebuie reduse.

 
 

Urmărește-ne pe Google News