Cuprins:
Cea mai frecventă modalitate prin care poți fierbe orezul este în apă. Pentru a te asigura că preparatul iese gustos, trebuie să ai foarte mare grijă la cantitatea de apă pe care o folosești la fiert.
Câtă apă pui atunci când fierbi orezul
Pentru că apa în exces poate strica gustul multor mâncăruri, este important să știi ce cantitate să pui la fiert. În cazul orezului, acesta se pune la fiert
cu o cantitate de apă care să depășească orezul doar cu un deget.
În cazul în care vezi că apa în care fierbi orezul a scăzut foarte mult, iar boabele sunt încă tari, poți pregăti separat un ibric cu apă sau supă fierbinte, pe care să-l adaugi în vas.
Și ține minte acest truc: un orez de calitate fierbe repede, mai ales dacă a stat la înmuiat în apă caldă.
Citește pe libertateapentrufemei.ro ce alte greșeli frecvente strică gustul mâncărurilor.
Rețete delicioase cu orez fiert
Orez cu legume
Ingrediente:
- o cană de orez;
- 3 căni de apă;
- o ceapă mică;
- o pungă cu amestec de legume congelate (porumb, mazăre, ardei), 3 linguri de ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Orezul se spală şi se fierbe în apă. Se scurge apoi. Într-o tigaie se pune uleiul, 3 linguri de apă şi ceapa tocată mărunt. Se lasă 3-4 minute şi se adaugă legumele, sare şi piper. Tigaia se lasă pe foc până se înmoaie puţin legumele. Se adaugă orezul fiert, se amestecă cu legumele şi se opreşte focul. Se mănâncă ca atare sau ca garnitură.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_387ef2f0db83a524f2e365f4ad9706be.jpg)
Chiftele de orez
Ingrediente:
- un kg orez
- 150 g pesmet fin
- 150 g făină
- o legătură ceapă verde
- două frunze busuioc
- 1/2 linguriță oregano
- două lingurițe parmezan ras
- 8 ouă
- un cățel usturoi
- 150 g mozzarella
- ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Într-o oală se pune la fiert apa cu sare, iar în momentul în care aceasta dă în clocot, se adaugă orezul și se lasă la fiert până ce apa s-a evaporat. Apoi, orezul se lasă la răcit. Se adaugă parmezan și se amestecă. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul, oregano, busuioc, sarea și 7 ouă bătute.
Se amestecă foarte bine și apoi, cu palmele umezite, se modelează chiftele. În mijlocul fiecărei chiftele se pune câte un cub de mozzarella. Fiecare chiftea se trece prin făină și prin ou bătut. Apoi, fiecare chiftea se trece prin pesmet și se înlătură pesmetul în plus. Se prăjesc chiftelele în baie de ulei încins și se scot pe șervete de hârtie și se aduc la masă.
Îți urăm poftă bună, dacă ai ales una din aceste rețete cu orez.
Vezi LIVE TEXT – Alegeri prezidențiale 2025 – turul 1. Urmărește cele mai noi informații despre prezența la vot și desfășurarea scrutinului!
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_cc7bdecf4b1aa6c43ef342a2d4ed061f.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_e2d8674899d24eaad26ee8bb6fac6a6d.webp)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_f680bfe4850c0845c6eabae2d80612cd.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_f526dc2bea7fc9cca915d74b87a49fba.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_52b8efaeb453aa05d10a4d0eb8d081de.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_5eeb01d9ba3d5ca35c061a5390046e27.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_47cbc3cd9a6e233039a89b16ed9d7c8a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_c4828df3aeb69a0d3a1a0340ea0948b3.jpg)