Există o mulțime de greșeli pe care habar n-ai că le comiți când ești răspunzător de grătar. Ce nu ar trebui să mai faci atunci când faci grătar.
Cuprins:
Greșeli pe care le faci la grătar
Folosești lichid de aprins focul
Sigur, s-ar putea să-ți fie foame și să vrei ca focul să se aprindă cât mai curând posibil, dar este mai bine să o iei încet, pentru rezultate cât mai bune.
Poți obține o flacără foarte frumoasă pe cărbuni folosind ziar mototolit și așteptând să ardă complet . De asemenea, ar trebui să acorzi grătarului timp să se încălzească odată ce cărbunele este gata să se încingă grilul.
Pui fripturi proaspete din frigider
Un bucătar celebru pentru fripturile pe care le face spune că aceasta este cea mai mare greșeală.
Întotdeauna fripturile trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru că vei obține un proces de gătit mai uniform. Dacă sunt prea reci, exteriorul se va găti, iar interiorul va fi puțin mai crud decât ar trebui.
Folosești tot timpul căldură directă
Cu excepția cazului în care vrei să obții piele crocante pe pulpele de pui sau să dai crustă cotletelor de porc, orice altă carne se ține puțin peste flacără directă și apoi se mută la căldură indirectă.
Mută carnea într-o parte ușor mai rece a grătarului.
Nu cureți grătarul
Bucățile de alimente coapte și carbunele carbonizat nu adaugă o aromă ideală alimentelor.
Cel mai bun moment pentru a curăța aceste grătaruri este atunci când este implicată o grăsime- imediat după ce ai terminat grătarul.
Grăsimile încălzite și resturile de alimente vor fi îndepărtate imediat și vei economisi timp pentru data viitoare când vrei să faci grătar.
Nu ai suficientă căldură
Practic ai nevoie de multă căldură. Ideal este să nu poți ține palma aproape de grătar.
Căldura ridicată ajută fripturile să facă acea crustă pe toată lumea o iubește.
Dacă grătarul nu este suficient de fierbinte, friptura ar putea mai degrabă să „fiarbă”, scurgându-se tot sucul din ea și vei obține o bucată de carne uscată și fără gust.
Întorci carnea prea repede
Când așezi friptura pe un grătar sau o tigaie fierbinte, las-o în pace până când se vede o crustă care se formează pe partea laterală a fripturii care este în contact cu grătarul.
Aproximativ 3 până la 4 minute. Niciodată nu strivești carnea cu spatula sau o pereche de clești, pentru că sucul va ieși din friptură. Cu cât lași carnea mai mult în pace, cu atât se va găti mai repede și cu atât va fi mai gustoasă.
Pui prea mult ulei pe grătar
În loc să ungi grătarul din belșug, unge orice aliment pe care îl gătești cu un strat subțire de ulei. Acest lucru îl va împiedica să se lipească de grătar și să prevină apariția dezastrelor.
Grătarele puternic unse au, de asemenea, tendința de a arde, ceea ce face din curățarea un chin – așa că mai bine ungi mâncarea.
Gătești prea multe lucruri deodată
Grătarele din curte sunt grozave, dar când ai mulți oameni de hrănit intervine presiunea. Și asta nu se împacă deloc bine cu grătarul, care trebuie făcut în tihnă.
În loc să vrei să faci totul dintr-o tură și să aglomerezi carnea, legumele sau burgerii vegetali pe grătar, rămâni laun singur de tip de carne.
De exemplu, gătește întâi fripturile, apoi pulpele de pui, apoi micii și la final legumele sau alte alimente.
Marinezi prea mult carnea
Marinarea infuzează proteinele cu aromă și ajută la frăgezirea acestora, dar supra-marinarea poate întări carnea și o poate denatura. (Adică, proteinele și-au pierdut structura.)
Pentru a te asigura că acest lucru nu se întâmplă, respectă acești timpi de marinare:
- Pentru carnea roșie și porc: două până la 24 de ore
- Pentru carnea de pasăre: de la două ore la o noapte
- Pentru pești: 15 până la 30 de minute
Nu știi când e făcută carnea
Îndepărtarea fripturii sau cotletului de porc de pe grătar pentru a testa cât de făcută este nu este de bun augur pentru cărnuri.
În schimb, utilizează un termometru pentru carne, pentru a fi 100% sigur cu privire la cât de gătită este carnea.
Nu lași carnea la odihnit
Se recomandă ca după ce iei orice carne de pe grătar să o lași 10 minute să se odihnească.
Scoate carnea de pe grătar și las-o să stea timp de 10 minute înainte de a o tăia, astfel încât sucurile să se redistribuie în interiorul fripturii.
Feliază și presară cu sare de mare apoi servește. Ar fi păcat să fi muncit atât de mult pentru un grătar și să nu fie bună carnea. Să o lași la odihnit 10 minute este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru un grătar delicios.
Cum prepari carnea pentru grătarul de 1 Mai. Trucuri pentru un grătar de nota 10
Sursa foto: 123rf.com