Cuprins:
Ce greșeli faci când folosești cuptorul cu microunde
Se pare că a ști să gătești cu microunde înseamnă mai mult decât simpla apăsare a butonului „popcorn”. Sunt multe metode de a folosi în mod util cuptorul, dar și multe greșeli pe care le facem. Și anume:
Nu știi ce putere are
Nu toate cuptoarele cu microunde sunt create la fel și, dacă nu cunoașteți puterea modelului dvs., vă puteți găsi în încurcutăruă. Multe produse semipreparate necesită o anumită putere pentru a se găti. Respectarea timpului de gătire recomandat vă poate lăsa cu alimente insuficient gătite și posibil contaminate, dacă nu o încălziți la puterea potrivită. Cele mai multe cuptoare cu microunde de dimensiuni medii până la mari au de obicei între 850 și 1.650 de wați, în timp ce cele mai compacte tind să fie între 600 și 800 de wați. Dacă cuptorul dvs. este mai mic decât ceea ce este imprimat pe ambalaj, încălziți mâncarea puțin mai mult pentru a vă asigura că este complet gătită. Și dacă nu îi cunoașteți puterea, acest test simplu vă poate ajuta să vă dați seama.
Nu aveți un program regulat de curățare a cuptorului cu microunde
Chiar dacă cuptorul cu microunde pare curat, aproape sigur nu este după folosire. Este important să curățați în mod regulat interiorul și exteriorul cuptorului. Acest lucru elimină bacteriile dăunătoare din carnea crudă sau pește și elimină particulele de alimente care pot fi mirositoare și pot găzdui bacterii.
Descoperă cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în bucătărie.
Nu gătiți legumele în el
Credeți sau nu, cuptorul cu microunde simplu ar putea depăși toate tehnicile de gătit pe care le utilizați pentru a vă găti legumele. Legumele își păstrează cel mai mare conținutul de nutrienți cu cât sunt mai puțin expuse la căldură și apă. Asta înseamnă că prin atomizare, broccoli-ul va păstra mai multă vitamina C și glucozinolat care luptă împotriva cancerului decât aproape orice altă metodă (în afară de gătitul la aburi). În plus, vă va lăsa cu mai puține tigăi murdare de spălat mai târziu.
Reîncălziți ouăle fierte tari
Niciodată, niciodată nu reîncălziți un ou fiert tare încă în coajă! Procedând astfel, ar putea provoca o mini-explozie, completată cu un zgomot puternic și bucăți de coajă și ou mirositor împrăștiate pe tot interiorul cuptorului cu microunde. Curățați mai întâi oul, apoi încălziți-l ușor.
Puneți recipientele din plastic la microunde
Cu excepția cazului în care pe recipient scrie „sigur pentru microunde”, nu îl puneți în cuptorul cu microunde. Multe recipiente din plastic de depozitare și de luat la pachet conțin substanțe chimice (BPA este unul) despre care unele studii sugerează că ar putea fi legate de diabet, infertilitate și bolil de inimă;.
Nu l-ați folosit pentru a usca ierburile
Dacă nu doriți să așteptați ca ierburile proaspete agățate să se usuce când se termină sezonul de creștere, puneți-le în cuptorul cu microunde. Puneți ierburi proaspete într-un singur strat între două prosoape de hârtie. Apoi puneți la microunde la intervale de 30 de secunde până când ajung cât de uscate doriți.
Nu îl folosiți pentru a curăța usturoiul
Spune-ți adio curățării plictisitoare cățel după cățel de usturoi. Puteți pune la microunde o căpățână întreagă de usturoi pentru aproximativ 20 de secunde și cățeii vor aluneca din coajă fără efort, fără degetele cu miros de usturoi.
Nu pregătiți micul dejun de duminică în cuptorul cu microunde
Micul dejun de duminică dimineața ar devenit mult mai ușor și mai curat, deoarece puteți găti bacon și ouă chiar în cuptorul cu microunde. Așezați slănină pe o farfurie acoperită. Puneți la microunde la intervale de un minut până când devine perfect crocantă; nu numai că durează mai puțin timp decât prin metoda plitei, dar te scutește și de o mizerie. De asemenea, puteți găti ouă omletă într-un castron sigur pentru cuptorul cu microunde. Setați timp de aproximativ unul până la două minute per ou.
Nu ai pus niciodată chipsuri de cartofi cu microunde
Nu, nu aruncați o pungă de chipsuri într-un castron și nu o băgați în cuptorul cu microunde. Faceți chipsuri de cartofi de casă sănătoase, fără să porniți niciodată cuptorul sau friteuza. Tăiați cartofii sau cartofii dulci cât mai subțiri. Stropiți cu ulei de gătit sau ungeți cu ulei de măsline și aranjați-le într-un singur strat pe o farfurie. Se presară cu puțină sare (și piper negru dacă vă place) și se încălzește timp de trei minute, apoi se răstoarnă și se mai lasă încă trei. Este important să le lăsați să se răcească complet, deoarece acesta este momentul în care devin crocante.
Nu faceți latte la microunde
Nu aveți nevoie de o mașină de lux pentru a face latte-ul sau cappuccino perfect. Odată ce ați preparat espresso-ul pe aragaz sau într-o cafetieră, puteți crea acea spumă cremoasă de finisare chiar în cuptorul cu microunde. Umpleți un borcan cu capac cam la jumătate cu lapte și agitați energic. Scoateți capacul și puneți la microunde timp de 30 de secunde. Voila! Aveți lapte cald de turnat și spumă pufoasă deasupra.
Nu prăjiți nuci
Prăjirea nucilor nu a fost niciodată atât de ușoară. Așezați nuci tăiate sau fulgi de nucă de cocos într-un singur strat pe o farfurie. Gătiți în trepte de 30 de secunde până când ating culoarea dorită
Reîncălziți resturile fără capac
Ar trebui să acoperiți întotdeauna mâncarea în cuptorul cu microunde, dar capacul ar trebui să fie crăpat și niciodată etanș. Un capac bine închis se poate bloca, făcând aproape imposibil de deschis până când mâncarea s-a răcit. Iar încălzirea lichidului, cum ar fi supa sau cafeaua, într-un vas etanș poate chiar să-l facă să explodeze pe măsură ce se extinde în timpul procesului de încălzire.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!