Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui
Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!
Gulașul unguresc la ceaun, cu un gust delicios, se află în meniurile multor restaurante din Miercurea Ciuc, fiind preferat de majoritatea turiștilor care vizitează zona. 'Se folosește pulpă de vită, cartofi, ceapă, usturoi, unt, roșii decojite, piper, paprika dulce și iute, sare, foi de dafin, puțin oțet, ardei iuți, o linguriță de făină și două linguri de smântână. Se pune untul să se încingă în cratiță și se prăjesc pe rând bucățile de carne, cât să ia puțină culoare. Se adaugă ceapa, usturoiul și se lasă să se călească împreună cu carnea. Se adaugă paprika, sarea, frunzele de dafin, oțetul, roșiile decojite și apă fiebinte și se lasă la fiert, pe foc mic, o oră și jumătate. Ardeii iuți, tăiați în felii mici se adaugă în gulaș după o oră de fiert, iar spre final se pun și cartofii. De asemenea, făina se amestecă cu puțină apă și se adaugă în gulaș, la fel ca și smântâna. Mâncarea este picantă și se potrivește cu un pahar de vin roșu sec', afirmă Pal-Pal Gyongyver, proprietara unui restaurant cu specific unguresc, citată de Agerpres.
Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui
Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!