Ingrediente:
►8 gulii
►500 g mazăre
►un praf șofran
►2 linguri miere
►100 g unt
►2 cepe
►sare grunjoasă
►o legătură mărar
►2-3 linguri pesmet
►250 g cașcaval sau mozzarella
►2-3 linguri ulei de măsline
1. Se curăță guliile, se spală bine și se scoate miezul cu o lingură specială. Separat, se topește untul și se adaugă șofranul și mierea.
2. Se ung guliile cu unt, se toarnă restul compoziției în interior și se bagă la cuptor. Se lasă aproape 50 de minute.
3. În timpul acesta, se curăță și se opărește mazărea. Se curăţă ceapa, se călește până devine transparentă, se adaugă mazărea, pesmetul și mărarul și se condimentează cu sare și piper, după gust.
4. Se umplu guliile cu compoziția de mazăre, se presară mozzarella pe deasupra și se bagă în cuptor. Se servesc ornate cu frunzulițe de mărar.