Avantaje

– Prin mestecare, se stimulează creşterea fluxului salivar, care ”spală” resturile alimentare rămase pe dinţi.
– Tot saliva abundentă determină şi menţinerea pH-ului în limite normale.
– Mestecând gumă, mai ales mentolată, se eliberează căile respiratorii şi se împrospătează respiraţia.
– La serviciu, guma de mestecat sporeşte concentrarea atenţiei asupra muncii intelectuale.
– Prin studii s-a demonstrat că aceasta reduce tensiunea musculară şi te eliberează în situaţii de stres.
– Mestecând gumă putem evita să mâncăm între mese. Este un avantaj considerând că fiecare lamă conţine circa 10 calorii.

Dezavantaje

– Prin stimularea secreţiei salivare, este stimulată şi secreţia sucului gastric, iar mestecatul în exces, mai mult de 20-30 de minute după masă, poate duce la apariţia gastritei.
– Mestecatul prelungit duce la obosirea articulatiei care leagă mandibula de maxilar, cu posibila apariţie a fenomenelor de artrită: dureri în articulaţie, la nivelul urechii, zgomote ciudate la deschiderea gurii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News