Ingrediente

► 300 g carne de vită tocată
► 250 g cane de porc tocată
► sare
► piper
► 1-2 cepe
► 1-2 lingurițe cimbru
► un praf ienibahar
► 5 cartofi
► 3 ardei
► 3 dovlecei
► 3-4 linguri ulei de floarea-
soarelui
► grăsime pentru grătar
► salată verde pentru ornat
1. Pentru început, carnea de vită și carnea de porc se pun într-un bol, se adaugă ceapa tocată mărunt sau dată prin răzătoare și se condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și măcinat și ienibahar.
2. Compoziția se frământă 10-15 minute ca să se lege bine, se acoperă cu o folie și se bagă la rece, aproximativ o oră.
3. Se curăță cartofii, dovleceii și ardeii. Se spală și se taie felii potrivite. Se lasă să se scurgă bine de apă și se condimentează cu sare, piper și cimbru uscat. Se stropesc cu ulei.
4. Se scoate carnea, se formează hamburgerii, se înfig pe beţe de frigărui și se intercalează cu legumele. Se pun pe grătarul încins și uns în prealabil cu grăsime și se rumenesc pe toate părțile. Se servesc pe un platou de lemn, ornat cu salată verde.

 
 

Urmărește-ne pe Google News