Cum nu au fost ”ajutati” de vreme, operatorii din turism se dau peste cap sa atraga cat mai multi clienti. Expozitiile gastronomice au fost piesa de rezistenta in weekend-ul trecut, cand a fost deschis oficial sezonul de iarna.

Prepelita cu sos de vanat, rata cu portocale sau spinare de caprioara cu kiwi sunt doar cateva din bucatele alese pe care bucatarii le-au expus. “Tot ce e pe masa e facut aici, in bucataria proprie.

Produsele sunt numai de casa, totul este natural 100%”, spune Boaca Andrei, bucatar la ”Stana turistica”. Sandu Pop este maestru in arta culinara de peste 35 de ani. “Toata noaptea am lucrat pentru aceasta expozitie, dar ma mandresc cu rezultatele. Am realizat o harta a Romaniei numai din slanina, iar formele de relief sunt evidentiate cu ajutorul condimentelor: boia, marar, sau curry. Patru ore am muncit la ea si e facuta dintr-o singura bucata!”, povesteste cu mandrie bucatarul.

La loc de cinste stau insa produsele traditionale. Toba, lebar, carnati, urda, caltabos, branza de burduf si sarmale, toate vor fi din belsug pe masa turistilor ce aleg sa mearga de Craciun sau Revelion la munte.

Rulada de fazan in meniu

Pentru  ca bucatele sa fie cat mai proaspete, animalele sunt sacrificate cu numai o zi inainte de sosirea grupurilor de turisti. ”Secretul e ca in noaptea de Anul Nou sa servim turistii, pe langa mancarurile traditionale de Craciun, si cu ceva ce nu au ocazia sa manance in fiecare zi. Batogul de morun, rulada de fazan cu fructe sau cotletul de rechin chiar sunt preparate exotice. Cine are asa ceva la masa in fiecare zi?”, ne-a declarat un maestru bucatar de la o pensiune din Poiana Brasov. 

Berbecutii la protap sunt pregatiti pe loc, in fata turistilor

 

 

Urmărește-ne pe Google News