Vaccinuri naturale
În probleme mai puţin grave, se poate folosi doar tratamentul homeopat, alături de remedii fitoterapeutice (ceaiuri), iar, în boli mai grave, poate fi luat în paralel cu cel alopat. Anumite remedii homeopate sunt folosite în loc de vaccin antigripal, care se ia o dată pe săptămână în perioada rece și stimulează reactivitatea naturală a organismului. În fiecare an, medici homeopaţi recomandă anumite produse, eficiente în tulpina de gripă aflate în circulaţie în acel an și individualizate pentru fiecare pacient în parte.
Eficace în orice afecţiune
„Homeopatia întărește rezistenţa organismului, în așa fel încât să poată lupta singur cu boala. În special, are un efect bun în afecţiuni acute (respiratorii, digestive, renale, genitale, hormonale). Are efecte foarte bune și în bolile cronice (hepato-biliare, alergii, probleme dermatologice, circulatorii, cardiovasculare).
Este foarte indicată persoanelor care au o rezistenţă scăzută la boli, copiilor și celor în vârstă, predispuși la acutizări ale bolilor cronice deja existente. Este indicată, practic, la orice problemă de sănătate”, a
declarat Dr. Urdăreanu.
Trusă cu remedii de urgenţă
Chiar dacă tratamentul homeopat trebuie să fie unul individualizat, în caz de urgenţă, poţi folosi anumite preparate, urmând ca apoi să mergi la medic pentru a primi un diagnostic și un tratament corect.
Pentru răceli:
► Aconit (răceli cauzate de frig), Belladona (febră), Phosphoricum (amigdalită),
► Mercurium (amigdalită)
Sindrom premenstrual: Folliculinum
Pentru dureri reumatice: ► Bryonia, ► Apis melifica
Ciclu menstrual neregulat: ► Pulsatilla
Indigestie: ► Nux vomica
Gastrită: ► Ficus carica
Flatulenţă: ► Rhus glabra
Mai poţi folosi și preparatele combinate de remedii homeopate care se găsesc la farmacie. Nu sunt la fel de eficiente ca tratamentele individualizate, dar pot fi de ajutor în prima fază a bolii, până ajungi la medic. În cazul femeilor însărcinate, remediile nu se administrează decât sub stricta supraveghere a medicului.
Principiile homeopatiei:
► Tratamentul este unul individualizat. Nu se tratează doi bolnavi la fel, chiar dacă suferă de aceeași boală sau simptome. Remediul se dă individualizat, în funcţie de simptome, antecedentele, ereditatea și constituţia pacientului.
► Principiul similitudinii:
o substanţă dăunătoare, dacă este ingerată în cantităţi mari, administrată în doze foarte mici, face să dispară simtomatologia corespunzătoare celei determinate de administrarea lui în concentraţie mare. De exemplu, dacă veninul de albină provoacă, prin înţepătură, o umflătură dureroasă, roșeaţă intensă, căldură în zona respectivă, remediul Apis melifica, extras din albină, va face să dispară simptomele asemănătoare, foarte des întâlnite în cazurile de reumatism.
► Principiul diluţiei mari:
substanţa este diluată atât de mult încât, practic, nu se mai găsește în compoziţia chimică a preparatului. Totuși, medicamentul are efecte bune, datorită faptului că lichidul păstrează calităţile benefice ale substanţei.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei