Teza caracterului biologic al homosexualităţii nu este nouă. Ea a fost mai întâi elaborată în Statele Unite şi apoi adoptată şi în Europa. După efectuarea unui vast studiu, profesorul Jacques Balthazart sintetizează în lucrarea sa stadiul actual al cercetărilor şi propriile concluzii conform cărora din punct de vedere ştiinţific teza homosexualităţii înnăscute este cea mai plauzibilă.

Într-un interviu acordat canalului RTBF, savantul afirmă că homosexualitatea este provocată de o interacţiune între factorii genetici şi hormonali din embrion. Potrivit studiilor, homosexualii ar fi fost expuşi în timpul vieţii lor embrionare la concentraţii atipice de hormoni, prea mulţi hormoni androgeni pentru femeie şi insuficienţi pentru bărbat.

Jacques Balthazart consideră că această lucrare despre originea biologică a homosexualităţii este de natură să favorizeze acceptarea homosexualităţii.

„Dacă homosexualitatea nu este un viciu sau o perversiune, afirmă acesta, şi într-un fel nici chiar o alegere, nu există niciun motiv pentru care homosexualii să fie persecutaţi”, declară savantul.

Specialist în neuro-endocrinologia comportamentului, cercetătorul recunoaşte că vrea să combată tezele conform cărora homosexualitatea se datorează unor cauze psihanalitice.

Vaticanul se înscrie în acest tip de abordare. „Nu te naşti homosexual, devii homosexual. Din diferite motive, unele legate de educaţie iar altele legate de insuficienta dezvoltare a propriei identităţi în adolescenţă”, a afirmat în decembrie cardinalul Javier Lozano Barragan, fost ministru al sănătăţii al Vaticanului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News