„Vara aceasta a fost una călduroasă, iar acest fapt a grăbit coacerea mai devreme a legumelor şi fructelor. Prin urmare, cei care obişnuiesc să pună conserve pentru perioada rece ar trebui să-şi procure deja legumele pentru zacuscă, şi anume: gogaşarii, vinetele, ceapa, roşiile şi ardeii graşi. Pot să cumpere şi roşiile pentru suc sau bulion, prunele pentru gem şi chiar castraveţi pentru murat. In afara ingredientelor de bază, aceştia trebuie să- şi facă rost de sare de calitate pentru conserve. Eu mai cumpăr de la munte, din zona Buzăului, sare fără iod, de salină, aceasta fiind ideală pentru murături. In afara sării, gospodinele trebuie să se pregătească cu mărar uscat, cimbru uscat, ardei iute uscat, etc”, a spus realizatorul emisiunii „Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV.
Horia Vîrlan le sfătuieşte pe gospodine să-şi utileze bucătăria corespunzător şi să se înarmeze cu cărţi de bucate, dacă vor să prepare mâncăruri gustoase.
„În primul rând, gospodinele trebuie să-si pregătească bucătăria pentru a putea gati, iar prin aceasta înţeleg să o utileze cu echipament de bucătărie, fără a apela la televizor, aparate de masaj, sistem audio sau mai ştiu eu ce mi-a fost dat să văd prin anumite bucătării. În al doilea rând, o bucătărie trebuie să fie dotată cu ustensile specifice, cum ar fi cuţite de calitate şi ascutitor, vase de gătit, roboţi, vase de măsură, etc. Nu în ultimul rând, gospodinele trebuie să aibă la îndemană cărţi de bucate după gustul lor, pentru a putea pune în practică ce văd sau gustă prin diferite restaurante”, a spus Vîrlan.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!