BERBEC

DRAGOSTE: Este un an de clarificare a relațiilor de parteneriat, iar până în octombrie vei ajunge la o înțelegere reală cu partenerul de cuplu sau la o separare. Primăvara se anunță a fi perioada cea mai dificilă în acest domeniu, mai ales în intervalul martie-mai. Tentația poate veni și de peste hotare, de departe, acolo unde îți imaginezi tu că problemele de zi cu zi ar dispărea definitiv. Din luna mai încolo vei păși într-o perioadă mai lungă, esențială pentru soarta cuplului, în care va trebui să îți asumi ce nu funcționează și să cauți soluții. Ți-a venit rândul să fii tu cel/cea care dăruiește fără să aștepte ceva în schimb, nu cel/cea care primește.

CARIERĂ: În prima jumătate a lui 2017 vei continua să trăiești cu senzația că ești nevoit(ă) să faci sacrificii la fiecare pas ca să păstrezi o poziție pe care oricum nu o vrei. Ești în ultimul an de pregătire a unor schimbări profesionale pe termen lung, schimbări care vor veni în anii următori. Până atunci, poți sări din floare în floare sau poți accepta, cu inima îndoită, un serviciu oarecare. Din luna mai, va conta foarte mult calitatea relațiilor pe care ai reușit să le construiești cu toți cei din jur. Vei începe să te ocupi serios de o pasiune care poate deveni, în timp, ocupație.

Alexandru Jerpelea, elevul de 17 ani care a creat primul traducător de aromână: „Suntem fericiți că am produs un așa entuziasm” | INTERVIU
Recomandări
Alexandru Jerpelea, elevul de 17 ani care a creat primul traducător de aromână: „Suntem fericiți că am produs un așa entuziasm” | INTERVIU

SĂNĂTATE: Până la sfârșitul lui aprilie te vei afla în aceeași situație ca și anul trecut, cu destule dereglări, pe care a trebuit să le abordezi cu mult curaj și răbdare. După un scurt respiro, vei avea parte din nou parte de unele probleme în august, dar și în noiembrie, când vor ieși la iveală dezechilibrele pe care le generează stilul tău de viață. Tot anul ar trebui să veghezi la sănătatea psihică, prin orice mijloace ai la îndemână, iar dacă nu ai, să faci rost de ele. Se recomandă să-ți asumi problemele sufletești cu care te confrunți, nu să le ignori, și să cauți ajutorul unor specialiști, pentru că nu vor dispărea de la sine. Pasiunile tale și cei dragi te vor ajuta, din luna mai încolo, să te revigorezi periodic.

BANI: Până în februarie vei mai avea tendința de a cere mai mult decât ți se cuvine, de a încălca drepturile altora și de a plăti tribut lăcomiei. După aceea, vei trece la o altă abordare, mai diplomată, fiindcă vei vedea că nu funcționează calea războinică. Bunăstarea pe care ți-o dorești va depinde, tot anul, de calitatea relațiilor pe care le stabilești cu cei care îți pot deveni aliați, parteneri de afaceri, asociați sau colaboratori. Câștigurile suplimentare sunt condiționate de pasiunea pe care o pui în tot ce faci.

„Rușii se vor căi că l-au ascultat”. Oficialul Gazprom devenit luptător ucrainean are un mesaj pentru Putin
Recomandări
„Rușii se vor căi că l-au ascultat”. Oficialul Gazprom devenit luptător ucrainean are un mesaj pentru Putin

TAUR

DRAGOSTE: Până în februarie se vor ivi tot felul de situații care vor aduce în atenția ta cele mai acute probleme din cuplu, ca să te ocupi de ele. Apoi, se instalează o oarecare liniște până la finalul anului, când poate debuta o perioadă cu adevărat furtunoase, în care să ai impresia că ești în război cu partenerul. Ar fi bine să te pregătești de pe acum pentru ce-ți va aduce anul viitor: o lungă perioadă de teste care se pot solda, în multe cazuri, la o separare zgomotoasă, conflictuală. Din luna mai vei simți nevoia să te ocupi mai mult de casă sau de familie și să îi ajuți să crească pe toți cei aflați în acest mediu. Sentimentele trec pe primul loc.

CARIERĂ: Până în octombrie vei beneficia de o atmosferă ceva mai agreabilă, de bună înțelegere, la locul de muncă, și ar fi bine să profiți de asta pentru a-ți regla relațiile cu șefii și colegii, așezându-le pe o bază solidă, construită pe încredere și ajutor reciproc. De la finalul lunii mai, tot ce ține de serviciu, de evoluția profesională și de siguranța locului de muncă vor trece în prim-planul atenției tale. Se va cere foarte mult de la tine, dar vestea bună este că ai de unde oferi și te vei bucura de rezultatele obținute.

De ce amenințarea lui Vladimir Putin cu un război nuclear sună altfel de această dată: „Frustrarea Rusiei a crescut” | ANALIZĂ
Recomandări
De ce amenințarea lui Vladimir Putin cu un război nuclear sună altfel de această dată: „Frustrarea Rusiei a crescut” | ANALIZĂ

SĂNĂTATE: Ai în față una dintre cele mai dificile primăveri din ultimii ani, iar perioada martie-mai poate fi deosebit de complicată în acest domeniu. Tot anul vei plăti pentru excesele de orice fel, iar din luna mai încolo nu vei mai putea pune sănătatea decât pe primul loc, pentru că situația te va obliga. Vestea încă și mai proastă este că această tendință va continua ani buni de acum încolo, în sensul că e posibil să tot apară sau reapară probleme derivate din stilul de viață și de muncă, dar și generate de relațiile tensionate cu cei apropiați. Fiind avertizat(ă) asupra acestui fapt, nu ar fi rău să te ocupi îndeaproape de sănătatea proprie, să te menajezi, să adopți un regim alimentar sănătos și să treci mai des pe la doctor.

BANI: Și în 2017 va trebui să continui cu căutarea de soluții pentru a gospodări cât mai bine resursele de orice fel. Din februarie încolo, va trebui să fii foarte atent(ă) la orice asociere, mai ales cu persoane aflate în străinătate. Pot să apară tot felul de probleme ciudate – pierderi, risipă, datorii neachitate -, chiar dacă aceste parteneriate sunt perfect legale și încheiate cu persoane de pe urma cărora ai avut de câștigat în trecut. Nu este un an bun pentru a lua împrumuturi sau a da banni cu împrumut. Munca cinstită este cea mai bună soluție pentru a te feri de complicații de orice fel.

GEMENI

DRAGOSTE: Tot anul, dar în special din luna mai încolo, vei avea de trecut peste o mulțime de obstacole care-ți vor testa răbdarea și puterea de înțelegere, în relația de cuplu. Doar în prima jumătate din 2017 vei mai putea zburda, dar nu neapărat din floare în floare. Nici pe prieteni sau protectori nu te poți baza, mai ales în perioada martie-mai. Persoanele pe care le întâlnești anul viitor sau cu care pui bazele unei relații îți sunt scoase în cale cu un scop precis, pe care îl vei descoperi singur(ă), la momentul potrivit. Din mai, anturajul se dinamizează destul de mult, iar din mulțime se detașează persoanele care vor deveni importante pentru tine în anii următori.

CARIERĂ: În primele luni vor mai exista unele neclarități – probleme ciudate, care par de nerezolvat -, pentru ca apoi să fii nevoit(ă) să te ocupi în mod special de relațiile de parteneriat, de asocieri sau de colaborări noi, ca să te poți dezvolta. Dacă vara anului trecut a scos și untul din tine, te vei bucura, cu siguranță, să afli că vara lui 2017 nu va mai fi la fel de obositoare. Din luna mai încolo va trebui să cercetezi cu atenție orice pasiune care ar putea deveni meserie sau ocupație permanentă și să te ocupi de examenele necesare, de documentare și de acte oficiale. De aici poate veni creșterea în anii următori. Luna octombrie aduce noi posibilități de progres profesional, dar într-un context dificil, cu obstacole greu de depășit.

SĂNĂTATE: Alimentația haotică îți va crea probleme tot anul. Nu e un lucru nou pentru tine, ești obișnuit(ă) cu tulburările digestive extreme, te confrunți de ceva timp cu ele și partea proastă e că o ții langa în continuare. După fiecare episod de acest fel, treci la o nouă etapă de satisfacere a plăcerilor și poftelor de tot felul – mai ales cele care costă mult și pe care, de obicei, nu ți le permiți. Evdient, această îmbuibare duce la un nou colaps digestiv, dar tot nu te înveți minte…

BANI: Noul an nu aduce schimbări majore în plan financiar. Se vor crea câteva ferestre de oportunitate, în primăvară și în toamnă, iar aceste perioade ar fi bine să te prindă cu ceva resurse puse deoparte, ca să te poți dezvolta imediat ce situația devine favorabilă. În octombrie va debuta o nouă perioadă din evoluția ta profesională, care poate aduce venituri mai mari, dar nu imediat și nu în orice condiții. Este important să eviți orice fel de asociere, mai ales cu rudele sau prietenii, în perioada martie-mai.

RAC

DRAGOSTE: Poate fi un an decisiv pentru evoluția unei relații sentimentale. Din februarie vor dispărea și ultimele obstacole, cele mai ciudate dintre ele, pentru care nu ai găsit nici o explicație, oricât ai căutat-o. Din octombrie încolo vei beneficia de un context favorabil pentru a lua decizii pe baza unor sentimente intense, frumoase. Este de așteptat să îți construiești un cuib al tău sau să ți-l amenajezi, pe la sfârșitul primăverii, și în acest context, o decizie legată de relația de cuplu ar veni firesc și ar fi acceptată mai ușor de familia din care provii.

CARIERĂ: Ai în față un an plin, cu multă muncă și eforturi suplimentare, într-un context limitativ, cu un șef autoritar sau cu resurse puține. O perioadă mai dificilă poate fi martie-mai, din cauza unor complicații care vor duce la amânarea sau chiar la anularea eforturilor tale de a face un pas înainte pe plan profesional. Din mai încolo vei avea de înfruntat o altă serie de complicații, de altă natură, legate de munca de zi cu zi. Soluția este să fii foarte atent(ă), să dai dovadă de conștiinciozitate și să respecți legile care reglementează profesia ta.

SĂNĂTATE: Poate fi un an greu de suportat, iar pe acest fond apariția unor probleme este firească. Trebuie să găsești soluții pentru a accepta mai ușor obligațiile profesionale, șieforturile suplimentare care îți sunt cerute, ca să eviți apariția unor reacții sufletești negative, care pot duce la alte probleme, mai grave, de sănătate. În luna mai debutează o perioadă destul de dubioasă în acest domeniu, cu simptome mai puțin obișnuite, unele dintre ele fiind alarme false, altele scoțând la lumină dezechilibre reale, pe care trebuie să le iei în serios și să le cauți remediu.

BANI: Este posibil să devină un an de cheltuieli majore, mai ales din cauza schimbării de domiciliu sau reamenajării pe care le o în plan. Cheltuielile suplimentare vor fi generate și de starea de sănătate, dar și de nevoia de a întreține o anumită imagine în context profesional. Partenerul de cuplu vine doar cu restricții, nu cu venituri suplimentare. Din octombrie încolo se conturează un context diferit, cu bani mai mulți, obținuți de pe urma unei pasiuni pe care nu ai mai avut de multă vreme ocazia să o fructifici. Există și pericolul să-ți dorești obiecte de lux, iar asta te va determina să cheltuiești mai mult decât îți permiți.

LEU

DRAGOSTE: 2017 poate fi decisiv pentru soarta unei relații sentimentale care va deveni un punct de sprijin pentru existența ta viitoare. Deși tot anul simți nevoia vitală de a trăi cu inima plină de dragoste, există și perioade mai intense, cu multe dificultăți. Cea mai importantă debutează în a doua parte a lunii februarie, când vor începe să iasă la lumină îndoielile și suferințele acumulate, împiedicându-te să te implici cu sinceritate într-o relație adevărată. Din  mai încolo, o bună perioadă, te vei ocupa de tine cu multă seriozitate și atenție, șlefuindu-te, autoeducându-te și selectând noi valori pe care le vei adopta.

CARIERĂ: Încă acumulezi cunoștințe, unele de o noutate absolută, pe care le vei fructifica în anii următori. 2017 este bun pentru inițiative curajoase, specializări în afara țării sau cursuri de dezvoltare personală, cu excepția perioadei martie-mai, când obstacolele vor fi multe și greu de depășit. În primăvară și la toamnă vei avea parte de un context mai generos pentru a progresa, prin fructificarea unor merite reale, acumulate în timp. Este foarte important, din luna mai încolo, să menții relații bune cu cei din anturajul apropiat, pentru că de acolo poate apărea un viitor colaborator sau un asociat într-o inițiativă privată.

SĂNĂTATE: În prima parte a anului te macină greuățile din familie, apoi te consumi din cauza problemelor celor dragi, iar din octombrie încolo va trebui să te ocupi cu multă atenție de casă, de mediul tău intim, unde te poți regăsi și reface. Tot anul va exista un element de slăbiciune, care te va avertiza imediat ce vei depăși limitele personale. Este un an excelent pentru a descoperi ce anume te revigorează și cum îți poți recupera sănătatea prin metode cât mai naturale.

BANI: Din mai va dispărea presiunea majoră legată de bani și alte resurse, ceea ce poate fi o veste bună, dar și una rea, pentru că pierzi mare parte din ce te motivează să faci eforturi suplimentare. Vei cheltui mai mult cu casa, pe obiectele de lux pe care ți le dorești sau pe cele de folosință îndelungată de care ai nevoie. O altă sursă de cheltuieli poate fi dorința ta de a crește pe plan profesional.

FECIOARĂ

DRAGOSTE: Încă te afli într-o perioadă destul de confuză în acest domeniu și nici o decizie nu ți se pare cea potrivită. Vezi partenerul actual în culori luminoase, dar care nu sunt reale. Va veni și momentul trezirii la realitate, dar nu în 2017. Până în aprilie, soarta relației de cuplu este în mâinile tale și va trebui să faci eforturi reale pentru a o menține neatinsă de conflicte. Pot să apară și povești de dragoste noi, în primăvară sau prin toamnă.

CARIERĂ: Te afli într-o perioadă în care ai mai multe intenții decât realizări în carieră. Oricum, vei avea mai multă bătaie de cap în alte domenii de viață, așa că o viață profesională fără evenimente majore îți prinde bine. Poți, în schimb, să-ți descoperi talente ascunse, să te adâncești în aceste laturi ale personalității tale și să le valorifici într-o viitoare meserie. Anii care vin vor cere acest lucru de la tine, chiar insistent, așa că ar fi bine să fii pregătit(ă).

SĂNĂTATE: Până la toamnă se menține tendința de a consuma mai mult decât îți este necesar,  iar asta se va traduce prin dezechilibre și stări de rău. În mai debutează o perioadă de câteva luni în care va trebui să pui capăt unor obiceiuri proaste și să reziști unor tentații care nu-ți fac bine. Ficatul va fi primul care te va avertiza, în felul lui, discret, că nu e în regulă cu felul în care te alimentezi. Perioada martie-mai poate fi dificilă, din cauza unor plăceri pe care ți le permiți pentru că vrei să faci cuiva pe plac – partenerului de viață sau altei persoane speciale.

BANI: Până în octombrie vei avea de cules, în continuare, roadele unor colaborări pe care ai reușit să le stabilești cu mare abilitate și cu multă diplomație. Perioada martie-mai poate fi una de încercare pentru finanțele tale, din cauza unor obligații neachitate, a unor surprize neplăcute sau a unor investiții care se dovedesc neinspirate. Luna mai vine cu o schimbare importantă – crește interesul pentru asocieri în scop financiar, dar și riscul unor combinații insuficient gândite. Această tendință va fi valabilă mai mult timp, așa că va trebui să revii la prudența care te caracterizează, să accepți unele eșecuri și să gândești mai mult parteneriatele viitoare.

BALANȚĂ

DRAGOSTE: Ești deja obișnuit(ă) cu furtunile periodice care apar în relația de cuplu și anul viitor nu va face excepție. Orice este posibil, de la o separare la un nou început, în compania aceleași persoane, uniți de un sentiment intens, redescoperit. Până în octombrie se poate spune că tu vei fi la cârma propriilor relații și vei alege direcția în care mergeți. Perioada martie-mai poate fi delicată, prin tendința spre conflicte spontane repetate și dorința de a te consola în altă parte, unde te simți apreciat(ă).

CARIERĂ: Și în 2017 viitor vei fi în căutarea unui loc de muncă unde să-ți fie solicitate calitățile reale. De câțiva ani fugi de rutina unui serviciu nemulțumitor și ai reușit să schimbi câte ceva. Până la sfârșitul lui aprilie vei insista pe acest drum, iar în restul anului va trebui să te ocupi de tine, de acumularea unei pregătiri serioase pentru a trece la nivelul următor, pe plan profesional și nu numai. Din octombrie va crește interesul pentru veniturile proprii și se pot ivi ocazii de colaborare de scurtă durată, care să ducă la o creștere a sumelor primite pentru munca proprie.

SĂNĂTATE: De câțiva ani, starea ta de sănătate depinde de liniștea sufletească pe care reușești să o menții și să o protejezi, iar această tendință va continua și anul viitor. 2017 va veni cu variații aduse de posibilitatea sporită de conflicte cu cei din anturajul apropiat, din luna mai încolo, sau de pericolul unor evenimente rutiere nedorite, începând cu finalul lunii aprilie. Dereglări pot să apară și din cauza stării de tensiune din cuplu, mai ales în perioada martie-mai. Așa cum știi deja, orice conflict cu partenerul te afectează mai mult decât pe alții.

BANI: Din cea de-a doua jumătate a lunii februarie începi să te redresezi financiar, inclusiv printr-o mai atentă organizare a resurselor proprii. Șansa reală va veni însă în octombrie, când vei putea pune bazele unei colaborări care să-ți permită să câștigi mai bine, măcar pentru un timp. Va trebui să faci față cheltuielilor pe care le implică o schimbare de domiciliu sau redecorarea locuinței.

SCORPION

DRAGOSTE: Până la vară vei avea un interval de timp generos pentru a regla anumite probleme din relațiile cu cei dragi – sunt probleme de dăruire, dar pe care tu le percepi ca fiind sacrificii. Poți să le accepți și să te bucuri de rezultate sau să le refuzi și să vezi consecințele, care nu îți vor fi pe plac. În februarie te eliberezi de ochelarii de cal care nu ți-au permis să ai o perspectivă mai largă și să dai dovadă de generozitate. Din octombrie încolo vei beneficia de un context favorabil pentru a repara relațiile cu cei dragi, a acoperi lipsurile și a relaționa frumos.

CARIERĂ: Se anunță un an destul de zbuciumat în acest domeniu. Continuă tendința de a face orice pentru o schimbare în carieră, chiar și alegeri mai puțin corecte. Până în octombrie îți vei restrânge singur(ă) posibilitățile de dezvoltare, pentru că vei fi mai atent(î) la concurență, la adversari, apoi vei înțelege că poți ajunge la o înțelegere chiar și cu aceștia, pentru un scop comun. Restricțiile financiare, prezente tot anul, îți vor regla alegerile pe plan profesional, în sensul că nu vei face mofturi. De la finalul lunii mai vei trece la acțiuni concrete pentru a-ți asigura o poziție de conducere sau de autoritate în domeniul în care activezi.

SĂNĂTATE: Se conturează un tablou complicat în acest domeniu, mai ales în lunile de primăvară, când pot să apară probleme legate de cap. Dereglările au drept cauză stresul excesiv și se pot manifesta mai ales prin procese inflamatorii. Perioada martie-mai poate aduce urgențe pe care nu le vei putea neglija. Vestea bună este însă că din februarie vei scăpa de simptomele ciudate și nejustificate care ți-au dat bătăi de cap și ți-au creat neliniști anul trecut. Ar fi bine să acorzi atenție și afecțiunilor cardiovasculare, care se pot acutiza începând cu luna mai.

BANI: Se mențin restricțiile pe plan financiar, iar din februarie se conturează o schimbare care nu-ți va fi deloc pe plac. Timp de mai multe luni, te poți confrunta cu ciudățenii legate de bani, cu refuzul unor solicitări lansate față de persoane aflate la distanță sau cu diminuarea unor venituri, din cauza unor modificări legislative cel puțin dubioase. Cele mai multe evenimente de acest fel vor fi generate chiar de tine – cu cât vei dori mai mult, cu atât vei obține mai puțin! Ar trebui să dai dovadă de cumpătare.

SĂGETĂTOR

DRAGOSTE: Anul viitor se anunță destul de agitat. Pericolul cel mai mare vine chiar de la tine, începând cu a doua jumătate a lunii februarie, prin emoțiile copleșitoare, reacțiile exagerate sau impresiile false, care pe moment capătă valoare de adevăr. Poți lua decizii total neinspirate doar ca să te aperi, mai ales în perioada martie-mai. Vei avea tendința de a face multe lucruri care nu îți stau în fire, și bune, și rele. Până în octombrie, aceste tendințe vor fi atenuate de generozitatea pe care vei reuși să o păstrezi oarecum intactă. Apoi, va trebui să-ți extinzi sfera de interese afective, să înveți alte moduri de a relaționa, mai frumoase, mai armonioase, așa cum ți le-ai dorit dintotdeauna.

CARIERĂ: Presiunea legată de obligația pe care o ai, față de tine și față de familie, de a progresa mereu, se va menține până în aprilie. Apoi vei trece la o etapă de asocieri cu persoane care-ți împărtășesc pasiunile și interesele sau cu persoane aflate la distanță, iar din aceste parteneriate poate rezulta un proiect profesional foarte bun, chiar dacă e neobișnuit. Din octombrie încolo, ar fi bine să te concentrezi pe o singură direcție, clară, pe care să o dezvolți frumos. Vei fi protejat(ă) împotriva intrigilor celor care nu te-au înțeles și nu te-au apreciat până acum.

SĂNĂTATE: În februarie începe o perioadă de câteva luni în care vei avea tendința, nefirească pentru tine, de a vedea probleme chiar și acolo unde nu sunt, de a exagera anumite semnale ale organismului și de trage concluzii pesimiste. Este indicat să te menajezi, să ții cont de limitele proprii și să-ți organizezi viața mai înțelept. Din octombrie vin vremuri mai bune pentru sănătate: se vor putea rezolva multe din problemele acumulate în timp sau care vor apărea atunci.

BANI: Obții bani prin asocieri și prin valorificarea unui potențial personal, acela de a-i mobiliza și motiva pe cei cu care te asociezi. În perioada martie-mai poți cheltui fără măsură, pe lucruri scumpe, inutile, pe care crezi că le doresc cei dragi, deși nu este deloc așa. După aceea, înveți însă să apreciezi altfel banii și-ți impui numai achiziții făcute cu cap, iar ritmul cheltuielilor scade simțitor.

CAPRICORN

DRAGOSTE: Începând din luna mai, iei în serios toate relațiile din viața ta, atât de în serios, încât ai putea privi relația de cuplu pe care o construiești ca pe un proiect profesional sau o misiune de viață! Pot să apară probleme în perioada martie-mai și de aceea nici nu ar fi bine să iei decizii esențiale în acest interval de timp. Vei scăpa până atunci de influența negativă a unor prieteni falși, care s-au amestecat prea mult în viața ta. Simți o dorință intensă de a te așeza, de a-ți găsi locul și rolul în familie și în lume. S-ar putea să te oprești din căutarea persoanei ideale și să te mulțumești cu ceea ce ai deja.

CARIERĂ: Până în octombrie șansa îți surâde, dar pune condiția unor asocieri oneste, fără intenții ascunse. Tot ce clădești se poate dovedi o construcție solidă sau un castel de nisip, în funcție de cât de mult vei ține cont de regulile morale. Vei fi vulnerabil(ă) la intrigi, conspirații menite să te dezechilibreze, iar dacă vei avea ceva de ascuns, poți fi sigur(ă) că se va afla mai repede decât crezi. Te poți trezi trădat(ă) de propriile inițiative.

SĂNĂTATE: Tot anul va trebui să te ferești de orice fel de excese, pentru că te resimți mult mai repede decât altădată. Din februarie, pericolele se accentuează pe zona ficatului și a proceselor pe care acesta le guvernează în organism. Cu cât vei ignora mai mult nevoia de a-ți limita poftele și plăcerile, cu atât va crește pericolul apariției unor dezechilibre. Dacă vei ține cont de propriile limite și de nevoile reale, te vei pregăti pentru ceea ce urmează în anii următori: un lung și serios examen ce are ca subiect stilul tău de viață.

BANI: Dacă nu ai avea atâtea cheltuieli, ai putea spune că îți merge bine, însă amenajarea casei, achiziția unei locuințe sau o simplă mutare vor cere investiții importante în 2017. Totuși, îți vei reveni financiar, pentru că vei avea ocazia unor noi asocieri sau a continuării unor proiecte majore deja demarate. În perioada martie-mai nu se recomandă să faci achiziții importante pentru casă sau legate de locuință și nici să iei decizii în acest domeniu.

VĂRSĂTOR

DRAGOSTE: Acesta este, de departe, cel mai solicitant domeniu în anul următor, nu chiar de la început, ci din primăvară – mai precis, de la finalul lunii aprilie. Ai timp să te pregătești, mai ales ca este o tendință care se va menține și în 2018. Relația de cuplu, cu tot ce implică ea, trebuie să treacă în centrul atenției tale și să devină o prioritate. Până în octombrie, poți beneficia de spijinul unei persoane pricepute, de informații și cunoștințe pe care le obții pe cele mai diverse căi, inclusive prin cursurile de dezvoltare personală. Nu trebuie să uiți că tot anul te afli tot în postura celui care oferă, nu a celui care așteaptă să primească. Din februarie, această tendință va deveni și mai puternică, iar neînțelegerile provocate de refuzul tău vor fi greu de rezolvat.

CARIERĂ: La jumătatea lunii februarie începi să te eliberezi de o povară care te-a făcut să muncești mult pentru ceva care nu merita atâta efort și să aspiri într-o direcție care s-a dovedit a fi amăgitoare. Vei trece la etapa următoare, și anume, orientarea către alte parteneriate, asocieri și colaborări, unele care să-ți permită mai multă libertate de mișcare și de decizie. Din octombrie încolo începe să-ți surâdă șansa de a trece la o nouă etapă, de a progresa profesional, iar această tendință se va menține ți în 2018.

SĂNĂTATE: Ai învățat deja lecția măsurii în toate. Această tendință va continua până în luna mai, după care vei culege roadele, printr-o nouă imagine și o nouă siluetă, mai apropiată de ceea ce ți-ai dorit. Ar fi bine ca din februarie încolo să refuzi orice fel de concesie, de dragul cuiva, în privința alimentației sau petrecerii timpului liber. Anii următori nu vor mai fi la fel de generoși, vor aduce destule momente de testare a rezistenței, așa că ar fi bine să te găsească pregătit(ă).

BANI: Continuă tentația de a cheltui de fiecare dată când câștigi un ban în plus, dar și dorința ta de a pune bani deoparte pentru zile negre. Până în mai vei pendula între aceste două tendințe. Se pot complica raporturile cu străinătatea, din februarie încolo, așa că se recomandă prudență, mai ales în condițiile în care ceea ce faci nu este tocmai legal sau e la limita legii. Există și riscul unor conflicte legate de bani cu colaboratorii de peste hotare, iar aceste neînțelegeri ar putea ajunge în instanță, ceea ce nu te va avantaja deloc…

PEȘTI

DRAGOSTE: Ceea ce ai reușit să construiești în ultimii ani, mai ales în 2016, ca fundație solidă pentru relația de cuplu va mai cere atenția ta până în luna mai, apoi, punctul de interes principal se va muta în altă zonă. Tentațiile din afara cuplului vor dispărea la scurt timp după intrarea în noul an, iar partenerul se va dovedi un sprijin important tot anul. Asimilezi lecții de viață foarte importante pentru tine și cei dragi.

CARIERĂ: Noul an poate fi transformator. După ce te-ai așezat pe o direcție clară, din februarie vor începe să apară probleme mai puțin obișnuite care vor cere o permanentă extindere a orizonturilor tale profesionale, noi cunoștințe, modernizarea metodelor de lucru sau folosirea unor abilități pe care le credeai uitate. Este un pas înainte, dar va trebui să treci niște teste care vor arăta de ce te bucuri de respect din partea grupului sau comunității și de ce meriți să te bucuri de aceste lucruri în continuare. Tot din februarie, bunul tău nume e în pericol de a fi pătat de propriile imprudențe sau de reaua voință a altora. Vei reuși să te refaci, de fiecare dată, cu eforturi importante, dar și cu rezultate frumoase. Din luna mai vei face alegerea conștientă de a deveni cel mai bun din profesia ta sau, dacă nu cel mai bun, să fii printre primii. Este condiția esențială pentru o creștere a încrederii în sine de care te vei bucura mul timp de acum încolo.

SĂNĂTATE: Ești protejat(ă) de multe probleme și ferit(ă) de porniri care ar putea să-ți facă rău. Starea de sănătate poate fi mereu foarte bună, cu mici excepții, sezoniere, și acelea puține. Până în octombrie, doar excesele emoționale, adică acumularea de emoții negative, asociate cu partenerul și dorințele neîmplinite, ar putea provoca unele dereglări. Din februarie poate să se contureze și o formă de consum interior cu care nu te întâlnești prea des, provocată de pierderile de imagine provocate de persoane răuvoitoare sau de concurența neloială.

BANI: Domeniul financiar își continuă dinamica din anii trecuți, cu mențiunea că acest proces se apropie de final și te vei bucura și de vremuri mai liniștite. Deocamdată, ai în față un an care te poate conduce, prin voință și ambiție, dublate de experiența acumulată, spre un alt statut profesional și financiar. Există și o perioadă mai puțin senină, din martie până în mai, când nu se recomandă să cheltuiești prea mult, să semnezi contracte care implică plăți, să dai bani să să iei bani cu împrumut. Ar fi bine ca această perioadă să nu te prindă cu datorii de nici un fel.

Citește și: Horoscopul iernii. Totul despre dragoste, carieră, bani şi sănătate în următoarele trei luni

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România
Știrileprotv.ro
Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Viva.ro
Cum arăta Matilda Pascal Cojocărița la începutul carierei. A câștigat Miss România în 1979, la 19 ani
Sorana Cîrstea, declarație de dragoste de ziua lui Ion Alexandru Țiriac. Poză rară, de cuplu, cu sportiva și moștenitorul lui Ion Țiriac
Libertateapentrufemei.ro
Sorana Cîrstea, declarație de dragoste de ziua lui Ion Alexandru Țiriac. Poză rară, de cuplu, cu sportiva și moștenitorul lui Ion Țiriac
Patru zodii care au noroc în ultimele zile din septembrie. Bani mulți, măriri de salariu și relocări în străinătate
FANATIK.RO
Patru zodii care au noroc în ultimele zile din septembrie. Bani mulți, măriri de salariu și relocări în străinătate
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
GSP.RO
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Cele 5 zodii care dau de bani pe final de an. Cuadratura financiară le schimbă viața pentru totdeauna
FANATIK.RO
Cele 5 zodii care dau de bani pe final de an. Cuadratura financiară le schimbă viața pentru totdeauna
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
Unica.ro
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
EXCLUSIV. Mărturia vatmanului implicat în accidentul în care murit un angajat SPP: "Mama plânge întruna. Nu am avut nicio șansă să îl evit"
Observatornews.ro
EXCLUSIV. Mărturia vatmanului implicat în accidentul în care murit un angajat SPP: "Mama plânge întruna. Nu am avut nicio șansă să îl evit"
Horoscop 23 septembrie 2024. Săgetătorii sunt invitați la profunzime, așa s-ar putea rezuma tendința care îi vizează în mod direct
HOROSCOP
Horoscop 23 septembrie 2024. Săgetătorii sunt invitați la profunzime, așa s-ar putea rezuma tendința care îi vizează în mod direct

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI