- Produsele lactate şi laptele conţin compuşi naturali (minerale, aminoacizi, bacterii lactice etc) a căror eficienţă nu poate fi egalată de niciun aliment. Prin aportul de fosfor, calciu şi proteine, laptele previne şi osteoporoza. Mediul nutriţionis, Mihaela Bilic susţine că organismul nustru are nevoie de un gram de calciu pe zi pentru a ne menţine sănătoşi. Aceasta recomandă să consumăm, în fiecare zi, trei pahare de lapte.
- Putem slăbi cu 30% mai repede dacă includem în dietă lapte şi produse lactate (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă)? Calciul din lapte se leagă de grăsimile alimentare din intestin şi le blochează absorbţia prin procesul de saponificare. Adică le transformă în săpun, care va fi eliminat din organism, în loc să se depună pe şoldurile noastre.
- Laptele este singurul produs de origine animală care nu creează acidoză, adică nu îmbătrâneşte şi nu îmbolnăveşte. Se ştie că produsele vegetale (legume, fructe, cereale) sunt alcalinizate, iar cele animale (carne, peşte, ouă) determină un mediu acid. Ei bine, laptele este excepţia, prezenţa lui în organism este neutră.
- Adolescenţii care consumă lapte şi produse lactate în cantitate crescută (3-4 porţii pe zi) au şanse să crească în înălţime cu 0,45% mai mult, independent de factorii genetici. Cu alte cuvinte, laptele face oamenii mai înalţi, cu un plus de 0,5-1 cm pentru fiecare an „bogat” în lapte!
- Totodată, laptele reduce hipertensiunea arterială şi scade cu 50% riscul de accidente vasculare cerebrale. Există o asociere inversă semnificativă între nivelul tensiunii arteriale şi aportul de calciu, magneziu şi potasiu din alimentaţie. Aceste minerale se află în proporţii optime şi toate la un loc doar în lapte. De aceea, laptele şi produsele lactate degresate pot fi considerate alimente eficiente în prevenţia şi tratamentul hipertensiunii arteriale la orice vârstă, inclusiv la copii, adolescenţi şi gravide.
- Pasta de dinţi cea mai eficientă în lupta cu cariile este reprezentată de… brânză şi laptele. Mineralele (mai ales calciul şi fosforul), proteinele şi grăsimea din lapte sunt factori de protecţie extrem de eficienţi împotriva cariilor. Laptele neutralizează pH-ul acid din gură, împiedică aderarea bacteriilor la smalţul dinţilor şi favorizează remineralizarea smalţului, acolo unde acesta a fost deja afectat de carii sau tartru. 6. Recomandarea „Beţi zilnic 2 litri de lichide” presupune inclusiv lapte. Laptele conţine 83% apă, deci este nu numai un aliment, dar şi o sursă de hidratare. Cu condiţia să fie degresate, laptele şi produsele lactate acide (lapte bătut, iaurt) pot fi băute pe post de apă. În felul acesta, este acoperit necesarul de minerale, iar aportul caloric este nesemnificativ (30 cal/100 ml). 7. Consistenţa cremoasă a unor produse lactate precum smântâna, iaurtul, îngheţata stimulează buna-dispoziţie, fiind antidepresive.
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Viva.ro
Mihai Gâdea a fost văzut în multe ipostaze alături de fiica sa, însă soția acestuia e foarte discretă. Agatha a intrat acum în atenția tuturor și mulți au fost surprinși să afle cu ce se ocupă femeia!
Libertateapentrufemei.ro
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
FANATIK.RO
Ce trebuie să pui în blatul de tort ca să-ți iasă pufos. Ingredientul care îl va face să ți se topească în gură
Elle.ro
Cum arată acum copiii lui Meghan Markle & Prințul Harry. Fotografie RARĂ cu Archie și Lilibet
Unica.ro
Cum arată femeia care a crescut-o pe Andreea Marin, după moartea mamei ei. Imagini rare cu eleganta doamnă Renata / Foto
Observatornews.ro
Capcanele cumpărăturilor online. Ce se poate ascunde în spatele ofertelor care îți iau ochii
HOROSCOP
Horoscop 19 decembrie 2024. Berbecii se văd azi nevoiți să se ocupe mai mult de cei dragi, de nevoile și de solicitările lor