În peşte – E 315 – Acid erithorbic. Este stabilizator de culoare şi se foloseşte pentru carnea de peşte congelată. Încetineşte absorbţia vitaminei C.
În conserve – E 285 – Boraxul, conservant artificial, poate induce leziuni ale organelor interne şi e neurotoxic.
În concentrate de ceai – E 242 – Dicarbonat de dimetil. E folosit pentru sterilizarea băuturilor nealcoolice îmbuteliate, precum vinurile fără alcool şi concentratele de ceai. E coroziv şi toxic la inhalare şi ingerare.
În prăjituri – E 154 – Brun FK, colorant artificial în industria alimentară, în special în cofetării. Provoacă alergii.
– E 124 – Roşu coşenilă A, colorant în industria alimentară, folosit într-o gamă largă de alimente şi în alcool. Declanşează sindromul de hiperactivitate şi deficienţe de concentrare. Are potenţial cancerigen.
În carne – E 385 – Diamină tetraacetat de calciu. Menţine culoarea cărnii şi împiedică oxidarea şi coagularea proteinelor. Se utilizează ca remediu împotriva otrăvirii cu metale grele. La om poate induce dezechilibre ale balanţei minerale, a coagulării sângelui. Consumul nu este recomandat.
În icre – E 123 – Amarat, colorant alimentar roşu, care se găseşte în multe produse, precum alcoolul şi icrele de peşte. Poate induce eczeme, defecte neonatale, moarte fetală şi cancer.
În pasta de dinţi – E 1520 – Propilenglicol, îndulcitor artificial. Se găseşte în pasta de dinţi şi în guma de mestecat. E un aditiv cardiotoxic.
În ciocolată – E 155 – Brun chocolat HT, este un colorant pentru industria alimentară, în special ciocolaterie şi cofetărie. Induce sindromul de hiperactivitate şi este cancerigen. Nu este recomandat consumului.
În citrice – E 230 – a fost folosit pentru oprirea dezvoltării mucegaiurilor pe citrice. A fost trecut în grupa pesticidelor de înaltă toxicitate şi interzis în UE, în 2004.