• Brânzeturile. Dacă ai mai multe brânzeturi (telemea, caşcaval, parmezan sau mozzarela) şi nu le poţi consuma pe toate, congelează- le ca să nu se strice. Ambalează-le în pungi speciale şi ba-gă-le în aparatul frigorific. În acest mod, aceste produse îşi păstrează valabilitatea cel puţin trei luni.
  • Carnea. Porţionează carnea, depoziteaz- o în pungi de congelator şi introdu- o în congelator. Timp de opt luni, nu trebuie să-ţi faci griji că se va strica.
  • Citricele. Iată cea mai bună modalitate de a păstra valabilitatea citricelor (lămâi, porocale, grepfrut, mandarine) o perioadă de şase luni. Stoarce sucul acestora şi pune- l în recipiente de făcut cuburi de gheaţă. Apoi, introdu- le în pungi de congelator şi pune-le la îngheţat.
  • Ouăle. Amestecă bine albuşurile împreună cu gălbenuşurile (ca la omletă), porţionează- le şi pune-le în recipiente speciale pentru lichide şi ba-gă-le la congelat. Aşa, ouăle îşi păstrează proprietăţile nutritive timp de şase luni.
  • Pasta de roşii. Congelează pasta de roşii tot în recipiente de făcut gheaţa până se întăreşte, apoi transferă cuburile obţinute în pungi de congelator. Se poate păstra la rece, fără probleme, aproximativ trei luni.
  • Verdeaţa. Spală verdeaţa proaspătă, usuc-o, apoi împacheteaz- o în pungi. Pune- o în congelator şi o vei păstra verde până la şase luni.
  • Pâinea. Pune pâinea în congelator aşa cum e, în ambalajul original sau, dacă nu are, fără. Rezistă proaspătă cinci luni.
  • Supe şi ciorbe. Ai făcut o cantitate mare de supă sau ciorbă şi nu s-a mâncat? O poţi păstra dacă o pui în caserole cu capac şi o bagi la congelat. Nu se va strica timp de o lună.

Ce nu e bine să congelezi

  • Ouăle în coajă. La temperaturi negative, apa din ou se dilată, iar coaja se sparge.
  • Salata sau castraveţii. Cu toate că se congelează extrem de repede, după decongelare devin moi.
  • Smântâna sau maioneza. După decongelare, acestea îşi schimbă consistenţa, devin brânzoase.

Pont

Scrie pe etichete produsul şi data când l-ai băgat la congelator şi lipeşte- le pe recipientul în care l-ai depozitat.

Urmărește-ne pe Google News