Borş de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi, doi morcovi, o cană de zarzavat, o lingură de bulion de roşii, două cepe, două linguri cu ulei, sare, 2-3 căţei de usturoi, o jumătate de litru de borş, leuştean.
Preparare: se spală cartofii, se curăţă de coajă, se spală iar şi se taie cubuleţe. Se lasă în apă rece până se curăţă morcovii şi ceapa şi se toacă mărunt.

Se pun cartofii să fiarbă în doi litri de apă fierbinte, timp de 10 minute, după care se pun la fiert şi morcovii, zarzavatul, ceapa şi usturoiul tocate. Se adaugă sare şi bulionul subţiat cu puţină apă rece. Se fierb cu vasul acoperit 20 de minute, după care ciorba se acreşte cu borşul fiert separat şi se presară leuştean tocat.
Se lasă oala acoperită un sfert de oră, apoi borşul se serveşte cald, cu pâine proaspătă şi ceapă tăiată felii.

Supă de praz

Ingrediente: 4-5 fire de praz, două felii de pâine, două linguri cu ulei, un morcov, doi cartofi, un păstrârnac.
Preparare: se curăţă legumele, se spală, se taie felii sau cuburi. Prazul se curăţă de foile veştede, se taie felii mari, se spală. Se pun să fiarbă în doi litri de apă caldă, cu puţină sare.

După o jumătate de oră se trec legumele prin sită, se pun la fiert în supa în care au fost preparate şi se dau în clocot două minute. Se adaugă puţin ulei. Se serveşte cu crutoane.

Cartea apare luni, cu ziarul Libertatea

Dacă vreţi să aflaţi mai multe reţete de post, nu rataţi cartea “Reţete de post şi sărbători creştine”, de Maria Cristea Şoimu, care va fi distribuită luni, 14 noiembrie, numai cu ziarul Libertatea, la preţul de 9,99 de lei.

Urmărește-ne pe Google News