Nuci
O sursă excepţională de grăsimi sănătoase, nucile ajută la menţinerea nivelului potrivit de glucoză în sânge pentru o mai lungă perioadă de timp. În plus, nucile eliberează treptat energie şi conţin acid oleic, care potoleşte foamea.
Cereale integrale
Acestea conţin carbohidraţi complecşi, care eliberează treptat glucoză în sânge, asigurând o sursă stabilă de energie şi te menţin sătul mai mult timp. Se recomandă terci de ovăz, cereale integrale şi müsli. De asemenea, previn balonarea.
Ouă
– Pline de proteine de calitate, grăsimi “bune” şi vitaminele B12, B2 şi A, ouăle conţin şi colină, un nutrient esenţial pentru dezvoltarea şi funcţionarea creierului. Un ou la micul dejun înseamnă energie pentru câteva ore bune, păstrând foamea la distanţă.
Afine
Un pumn de afine consumat zilnic ar face minuni pentru creier şi în general pentru starea de sănătate. Aceste fructe protejează celulele nervoase şi reduc riscul de a dezvolta boli ale bătrâneţii precum demenţă şi Alzheimer. Afinele dau şi o energie puternică şi reduc starea de oboseală.
Avocado
Acest fruct e plin de grăsimi monosaturate, conţine 20 de vitamine şi minerale, printre care C, E, B6 şi acizi graşi Omega 3. Consumarea unui astfel de fruct înseamnă 8% din totalul zilnic recomandat de fibre. Îmbunătăţeşte vederea şi protejează tractul digestiv. Stimulează funcţiile creierului.
Unt de arahide
Încărcat de grăsimi monosaturate sănătoase, de proteine şi de antioxidanţi, acesta conţine potasiu, care scade riscul de hipertensiune şi de boli de inimă. De asemenea, stabilizează glucoza din sânge şi inhibă foamea ore întregi.
Banane
Consumul de banane la fiecare mic dejun asigură concentrare maximă. Aceste fructe conţin potasiu, un mineral esenţial pentru a păstra creierul, sistemul nervos şi inima în condiţii optime. Constituie şi un bun pansament gastric.
Grepfrut
Un studiu recent a indicat că până şi mirosul acestui fruct poate reduce apetitul. În afară de faptul că e o sursă excelentă de vitamina C, consumarea acestui fruct face să dispară starea de somnolenţă, stimulează mintea şi sporeşte energia.
Spanac
E un motiv întemeiat pentru care spanacul e supranumit “hrana creierului”. E extrem de eficient în îmbunătăţirea memoriei pe termen scurt şi a abilităţilor mintale. Conţine aminoacizi care sunt indispensabili pentru acea parte a creierului responsabilă cu învăţarea.