Usturoiul şi ceapa verde. Au proprietăţi antibacteriene, antivirale, scad colesterolul, au efec antioxidant.
Spanacul şi urzicile conţin fier şi trebuie asociate cu substanţe acide (oţet, zeamă de lămâie) sau carne, care cresc absorţia fierului.
Mazărea. Este o sursă de proteine vegetale, Vitamina C, potasiu, fibre, vitamine din grupul B şi fier.
Mărarul şi pătrunjelul. Sunt bogate în vitamina C, fibre, fier şi antioxidanţi.
Sparanghelul. Are proprietăţi diuretice şi laxative.
Fasolea verde. Este foarte săracă în calorii şi conţine mult betacaroten, acid folic, vitamina C, potasiu, magneziu, fier şi calciu. Este leguma cel mai uşor de digerat şi datorită efectelor ei benefice poate fi folosită cu succes în curele de slăbire sau pentru detoxificare.
Varza. Are proprietăţi antiinflama-toare, ameliorează simptomele ulcecrului şi gastritelor. Previne retenţia de apă, combate constipaţia şi stimulează sistemul imunitar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News