După ce te-ai spălat pe faţă cu apă din abundenţă, aplică un gomaj uşor şi masează-ţi tenul cu mișcări circulare. Exfolierea pielii accelerează regenerarea celulelor și creşterea nivelului de colagen și elastină.
Ca să activezi circulaţia sângelui şi să elimini toxinele de la nivelul pielii, ciupeşte-ţi obrajii ușor, cu vârful degetelor.
Urmează apoi hidratarea, folosind o masca din castraveţi, piersica, caisă, pepene galben sau chiar lapte proaspăt. Poţi aplica pe faţă câteva felii din fructele recomandate mai sus sau poţi să combini zeamă unui fruct cu câteva grame de pudra de argilă.
O altă mască eficientă poate fi preparată dintr-o piersică şi o lingură de miere. Pasează fructul cu o furculiţa până când obţii o pastă consistenţă, amestecă cu o linguriţă de miere și aplică timp de 15 minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă. Masca din suc de pepene galben are efect calmant, hidratant și remineralizant.
Apoi, aplică un machiajul. În primul rând, foloseşte o cremă hidratanta și o bază pentru machiaj care are ca efect un ten mai luminos. Aplică un fond de ten cu acoperire medie doar în zona T- frunte, bărbie, nas – apoi întinde uniform. Poţi folosi și o pudra uşoară la final, dar ai grijă să nu încarce tenul. Pentru puțină strălucire și prospeţime, aplică un blush într-o nuanţă de bej sau coral.
Pentru ochi începe machiajul cu un anticearcăn cu un ton mai deschis decât fondul de ten, și apoi un fard în nuanţe mate.
Pont
Pentru a avea ochi mai mari li mai luminoşi, foloseşte un creion de contur alb pentru marginile interioare ale ochiului. Apoi aplică mascara pentru gene mai lungi.