1. Înlocuieşte desertul cu fructe, un pahar de apă sau un ceai fără zahăr. După masă, rezistă zece minute fără ceva dulce. Cu timpul te vei obişnui şi nu vei mai simţi nevoia.
2. Consumă alimente cu indice glicemic mic (conţin glucide bune), cum ar fi fructe (mai puţin bananele sau ananasul), pâine, orez, paste integrale, linte, fasole albă, iaurt slab, ciocolată neagră. Acestea menţin nivelul stabil al glucozei din sânge un timp mai îndelungat.
3. Mizează pe proteine (peşte, carne, ouă, lactate). Consumă cel puţin două porţii pe zi. De preferat dimineaţa şi la prânz. Efectul proteinelor asupra creierului este similar cu cel al glucidelor.
4. Aprovizionează-te cu dulciuri bune. Îndepărtează din bucătărie toate tentaţiile dulci. Să nu îţi lipsească, totuşi, glucidele pentru că te poţi frustra. Aşadar, poţi consuma ciocolată neagră fără zahăr, compot fără zahăr, miere, sos de fructe, sirop de arţar natural, fructe uscate.
5. Evită situaţiile stresante. Emoţiile negative te determină să consumi dulciuri care îţi provoacă plăcere dar te şi îngraşă. Încearcă să stăpâneşti emoţiile negative prin gesturi simple: respiraţie profundă, practicarea regulată a unui sport, şedinţe de relaxare tip yoga sau bea un pahar cu apă.
6. Nu te păcăli cu produse light în exces (băuturi, gumă de mestecat, îndulcitori). Acestea vor întreţine nevoia de dulce pe care o vor transmite creierului, care va dori să o satisfacă. Din când în când poţi gusta ceva dulce care îţi face mare plăcere. Nu face însă din asta un obicei!
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!