► Cauzele halenei
În primul rând, ține cont că respirația urât mirositoare este cauzată, de obicei, de o afecțiune care trebuie diagnosticată și tratată. Dieta dezechilibrată, digestia defectuoasă, asimilarea proastă a alimentelor, probleme ale metabolismului, constipația favorizează acumularea reziduurilor alimentare și formarea florei bacteriene toxice.
Organismul încearcă să o elimine prin piele sau prin respirație. Astfel, poate să apară halena. O altă cauză poate fi igiena deficitară a cavității bucale, îngrijirea insuficientă a corpului, afecțiuni stomatologice netratate, stres, anxietate, infecții ale faringelui, amigdalelor și sinusurilor, afecțiuni cronice ale ficatului etc.
► Alimentație sănătoasă
Pentru a beneficia de o respirație proaspătă, e importantă și alimentaţia. Evită carnea roșie, grăsimile, prăjelile, dulciurile concentrate, alcoolul, tutunul, băuturile carbogazoase. În general, se recomandă o dietă săracă în proteine. În schimb, alimentația ta trebuie să conțină multe fructe și legume proaspete, salate, iaurt, chefir și tofu, pentru a îmbunătăți activitatea florei intestinale. Ţine minte că porțiile trebuie să fie mici, iar alimentele bine mestecate.
► Leacuri vechi și noi
Bea în fiecare zi unul-două pahare de suc natural preparat din părți egale de măr, morcov și lămâie, împreună cu o linguriță de semințe de in, care se înghite. Aceasta va ajuta la detoxifierea intestinului gros. Mai poți lua capsule cu lactobacilus acidofilus sau cu usturoi, propolis, vitamina C cu bioflavonoide, zinc. Cei care se constipă pot folosi laxative ușoare și preparate cu enzime digestive. Acupunctura și homeopatia pot fi elemente benefice pentru a completa și ajuta tratamentul acestor afecțiuni.
IGIENA, FACTOR IMPORTANT
„Recomand un consult stomatologic de rutină de două-trei ori pe an, pentru a preveni afecțiunile. De asemenea, igiena corectă a gurii este absolut necesară. Spală-te regulat pe dinți (preferabil după fiecare masă; curăță și limba, și obrajii pentru îndepărtarea florei bacteriene), folosește periajul interdentar sau ața dentară. Apoi, este absolut necesar să-ți tratezi cariile și diferitele boli cronice, mai ales cele digestive.”
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!