• Ingrediente: o varză mare, două cepe, o ceaşcă de ulei, sare, piper, o foaie de dafin, trei-patru roşii, trei căţei de usturoi.
    • Mod de preparare: se curăţă varza de foile veştede, se spală, se scurge şi se taie în sferturi. Se taie fâşii subţiri, se presară cu sare, se frământă câteva minute, până când varza se înmoaie. Se spală cu apă rece, se stoarce şi se pune într-un tuci sau într-o cratiţă cu gura largă să se călească în ulei. Odată cu varza, se pun şi cepele tăiate în formă de peştişori. Se lasă la foc mic o jumătate de oră, amestecând din când în când ca să nu se ardă. Varza lasă destulă zeamă ca să poată fierbe în suc propriu. Se curăţă roşiile de coajă. Se taie cubuleţe şi se pun peste varză. Tot acum se adaugă usturoiul tocat şi foaia de dafin. Varza se mai fierbe o jumătate de oră, apoi se serveşte caldă sau rece, cu mămăliguţă.

Cartea “Reţete de post şi Sărbători creştine” apare luni,
împreună cu ziarul Libertatea

Dacă vreţi să aflaţi mai multe reţete de post nu rataţi cartea “Reţete de post şi Sărbători creştine”, de Maria Cristea Şoimu, care va fi distribuită luni, 14 noiembrie, numai cu ziarul Libertatea, la preţul de 9,99 de lei

Iată și cea mai bună rețetă de varza calita de post

Urmărește-ne pe Google News