Cuprins:
Despre cina de Valentine’s Day
Nu este un secret pentru nimeni că o cină la restaurant e tot mai scumpă și, în mod normal, locurile sunt rezervate cu săptămâni, dacă nu cu luni, înainte de Valentine’s Day De aceea, vă recomandăm să vă pregătiți propria cină gătită acasă. Pregătirea mesei nu numai că va aduce admirația partenerului sau a partenerei, dar vă permite și să adăugați propria notă de creativitate.
Dacă sunteți genul de bucătar practic, atunci alegeți întotdeauna un fel de mâncare care poate fi ușor provocator, dar nu prea dificil de preparat. Nu alege ceva prea complicat, decât dacă ești cu adevărat sigur că vei avea timp să faci totul corect. În cele din urmă, vreți să vă bucurați de moment, nu să fii nervos sau nervoasă că nu ți-a ieșit așa cum voiai. Mai degrabă, poți alege în funcție de preferințele culinare ale persoanei iubite și să adaugi un plus de personalitate, acel mic ceva care să surprindă plăcut. Poate să fie o prezentare deosebită, un adaos de gust sau aromă, atmosfera pe care o creezi.
De asemenea, e bine să ții cont de faptul că cina de Valentine’s Day este mai degrabă despre gust, mai degrabă despre calitate decât despre cantitate. Cel mai probabil, nu vă doriți să vă prăbușiți după cină din cauză că ați mâncat prea mult sau prea greoi.
În plus, ia în calcul să alegi și muzica potrivită, așa că descoperă o listă cu 50 de melodii romantice pentru Valentine’s Day.
Idei de rețete pentru cină romantică de Valentine’s Day
Fructele de mare, stridiile, vinul, ciocolata neagră, chilli, sparanghelul, avocado, mierea, ghimbirul și chiar usturoiul sunt printre alimentele despre care se știe că au proprietăți afrodisiace. Așadar, atunci când te pregătești să caui rețete pentru cina romantică de Valentine’s Day poate fi de ajutor să știi acest lucru.
Creveți în sos de vin
Dacă vă plac creveții, rețetele sunt simplu de făcut și sunt ideale ca idei de cină romantică de Valentine’s Day.
Ingrediente:
- 500 g creveţi proaspeţi
- 2 ardei iuţi uscaţi
- 8 căţei usturoi
- 1 mână pătrunjel proaspăt
- 1 cana vin alb demisec
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Creveţii se curăţă de capete şi li se scoate tot învelişul, mai puţin coada. Se spală temeinic, se crestează pe lungime pe partea convexă, apoi se scurg şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.
Într-o tigaie cu fundul gros, se încinge uleiul de măsline. Toate ingredientele se pregătesc şi se pun la îndemână deoarece e un preparat rapid. Când uleiul de măsline s-a încins, se aruncă ardeii iuţi curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt. Imediat după, se pune jumătate din cantitatatea de usturoi, feliat. După câteva secunde se aruncă şi creveţii, care se repartizează uniform în tigaie.
Abia când s-au făcut pe o parte se mişcă tigaia şi se întorc creveţii. Când sunt aproape gata, se aruncă pătrunjelul, restul de usturoi şi paharul de vin. Se înăbuşă sub capac timp de 2 minute, apoi se servesc cu tot cu sos, cu pâine de casă prăjită bine.
Creveți cu miere
Ingrediente:
- ½ linguriță usturoi pudră
- ¼ lingură piper negru
- 1/3 sos Worcestershire
- 2 linguri vin alb sec
- 2 linguri dressing salată
- 500 grame creveți decorticați
- ¼ cană miere
- ¼ cană unt topit
- 2 linguri sos Worcestershire
- bețe de frigărui
Mod de preparare:
Într-un bol mare amestecă praful de usturoi, piperul, 1/3 sos Worcestershire, vinul și dressingul pentru salată. Adaugă creveții și amestecă bine până ce toți creveții sunt acoperiți de sos. Acoperă bolul și lasă-l la frigider timp de 1 oră.
Preîncălzește grătarul. Pune creveții pe bețe de frigărui.
Într-un bol mic amestecă mierea, untul topit și cele două linguri rămase de sos Worcestershire. Pe aceste îl vei folosi să ungi creveții aflați pe grătar.
Unge grătarul cu puțină grăsime și așează creveții, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Din când în când, unge-i cu sosul cu miere.
Se servesc calzi, alături de legume la grătar, precum ceapă, ardei gras și ciuperci. (Sursă – retete.unica.ro)
Guacamole
Ingrediente:
- 1 avocado
- 1 linguriță suc de lămâie
- 2 roșii
- 2-3 fire ceapă verde sau 1/2 ceapă roșie
- câteva fire de pătrunjel,
- un strop de ulei de măsline și sare
Mod de preparare:
Se taie avocado în două și se pisează miezul cu furculița. Roșiile se taie în cubulețe mici, iar ceapa se toacă mărunt. Toate acestea împreună cu părtrunjelul tocat, sucul de lămie, sare și un strop de ulei de măsline se amestecă într-un bol. Și asta este tot!
Platou cu produse afrodisiace
Un platou cu diverse mici și multe bunătăți afrodisiace poate fi soluția perfectă atunci când gătitul nu este punctul tău forte și totuși îți dorești să organizezi o cină romantică. Desigur, platoul poate fi conceput în funcție de preferințe, dar iată câteva sugestii cu ce poți pune pe el.
- cuburi mici de brânză din cât mai multe tipuri, în funcție de pereferințe
- struguri
- rodie
- smochine
- nuci și migdale
- măsline verzi umplute cu ardei iute sau dulceață de ardei iute
- fructe de mare afumate
- cremă de brânză cu verdeţuri
- mici crutoane unse cu usturoi.
- miere
Midii cu cavolo nero
Ingrediente:
- 2 șalote tocate marunt
- pătrunjel tocat
- 2 cătei de usturoi tocati marunt
- 100 g chorizo tocat
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 g fruze cavolo nero (varză Kale neagră) mărunțite
- 150 ml vin alb
- 400 de g de fasole prefiartă (conservă)
- 500g scoici, curătate
- 1 lămâie, tăiată pe jumătate
Mod de preparare:
Căliți usor șalota, pătrunjelul, usturoiul si chorizo-ul in ulei intr-o tigaie mare. Adăugați cavolo nero și gătiți încă câteva minute, apoi adăugați vinul și gătiți încă 1 minut.
Se amestecă fasolea, apoi se adaugă midiile, asigurându-se că sunt bine acoperite cu sos și se acoperă totul cu capac. Gătiți câteva minute, scuturând tigaia pentru a elibera sucul de midii, până când toate s-au deschis (aruncați-le pe cele care nu s-au deschis). Se presară peste frunzele de pătrunjel rămase si se stoarce peste tot lămaie pentru a servi.
Tartar de somon
Ingrediente
- 500 g somon crud
- 200 g somon afumat
- 1 sucul unei lamâi
- 1 lingură ulei măsline
- 1/2 legatură mărar
Mod de preparare
În blender se pun cele două feluri de peste și se mărunţesc. Apoi, se potrivește gustul de suc de lamâie, ulei si mărar și se mai marunţeste o tură la mixer.
În farfuria de servit se așază cercul de metal, se umple cu tartar și apoi se ridică. Se servește imediat sau se dă la rece.
Mușchi de vită cu sos alb
Mușchiul de vită cu brânzeturi aromate poate fi, de asemenea, o idee foarte bună pentru o cină romantică de Valentine’s Day.
Ingrediente:
- 4 felii mușchi de vită
sare, piper - 4 linguri smântâna
4-5 linguri cremă brânza
100 g blue cheese.
Mod de preparare:
Grătarul se încinge bine, iar carnea se frige câte 5 minute pe fiecare parte. După ce se ia de pe grătar, se presară sare și piper și se păstrează la cald.
Pentru sos, se pun într-o crăticioară smântâna, crema de brânza și brânza aromată. Se pun pe foc aproximativ 10 minute, pentru ca cele doua tipuri de brânza să se topească în smântâna.
Friptura se servește imediat cu sosul de brânza și garnitură, după gust.
Paste cu roșii și brânză feta
Ingrediente:
- 450 g paste
- 1 bucata de brânză feta (circa 200 grame)
- 100 ml ulei de măsline
- fulgi de ardei iute
- 500 g roșii cherry proaspete
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Într-o tavă de cuptor se adaugă puțin ulei. Pe mijlocul tăvii se așază brânza feta fără a o mărunți. Deasupra ei se adaugă fulgii de ardei iute, usturoiul și restul de ulei.
Roșiile cherry întregi se așază în tavă pe lângă brânza feta. Se asezonează cu sare și piper.
Brânza și roșiile se coc la 200 de grade Celsius timp de 15 minute pe raftul de mijloc al cuptorului. Pentru o crustă frumoasă se mută tava pe ultimul raft al cuptorului, se crește temperatura la 225 de grade Celsius pe funcția grill.
Se coc pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Feta și roșiile se fărmițează și se amestecă cu pastele. Se adaugă și frunzele de busuioc. (sursă – retete.unica.ro).
Tiramisu la pahar cu zmeură
Ingrediente:
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr-pudră
- 500 g Mascarpone
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 ml frişcă
- 50 g zahăr
- 100 ml lichior fructe de pădure
- 200 g zmeură
- 200 g pişcoturi
- frişcă şi zmeură pentru decor
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile spumă la bain-marie, cu jumătate din zahărul pudră. După ce se răceşte crema, adaugă brânza Mascarpone, restul de zahăr- pudră şi zahărul vanilat. Bate frişca şi încorporeaz-o în cremă. Fă un sirop fiert din 50 ml apă cu 50 g zahăr. După ce s-a răcorit, amestecă în el lichiorul. Direct în vasul care vrei să faci prăjitura, aşază un strat de pişcoturi, pe care le însiropezi cu lichior. Pune apoi un strat de zmeură, după care întinzi un strat de cremă. Continuă cu alte trei straturi, în aceeaşi ordine. Pune la rece, să se întărească. Înainte de a servi, decorează cu frişcă proaspăt bătută şi fructe. Descoperă și alte rețete de tiramisu.
Dacă vrei să petreci Ziua Îndrăgostiților departe de casă, vezi cele ce orașe să vizitezi de Valentine’s Day.