Spală-te cel puţin o dată pe zi cu apă şi cu săpun sau cu gel. Ideal ar fi să o faci de câte ori foloseşti toaleta. Ai grijă însă ca produsele cosmetice să aibă PH neutru (între 4,5 şi 5,5);
Nu purta chilotul mai mult de o zi şi nici noaptea. Transpiraţia din timpul somnului favorizează înmulţirea bacteriilor;
Peste zi, poţi folosi pentru toaletare şerveţele umede speciale;
Dacă, din cauza căldurii, transpiri abundent, foloseşte o pudră specială pentru zona din interiorul coapselor; 4 Spală-te atât înainte, cât şi după contactul sexual.
Foloseşte un prosop pentru zona intimă şi un altul pentru restul corpului;
Atât înainte de a folosi toaleta, cât şi după, spală-te pe mâini.

Pentru EA

Poţi face duşuri vaginale cu soluţii speciale doar la recomandarea medicului

Evită să faci duşuri vaginale. Ideal ar fi să recurgi la această metodă doar la recomandarea medicului, în cazul unei infecţii locale, şi să foloseşti apoi o soluţie de repopulare bacteriană Tantum Rosa. Altfel, poţi afecta echilibrul florei bacteriene normale şi poţi deveni mai sensibilă la infecţii. Vaginul elimină singur secreţiile, aşa că e suficient să te speli o dată sau de două ori pe zi, la suprafaţă!
Poartă doar lenjerie din bumbac sau dublată cu bumbac în zona inghinală.
În perioada menstruaţiei, spală mai des zona intimă, ca să te fereşti de infecţii. Poţi face chiar şi trei duşuri pe zi;
Dacă foloseşti tampoane interne, schimbă- le după cel mult 6 ore;
Pentru ca bacteriile din zona anală să nu ajungă în vagin, şterge-te cu hârtia igienică din faţă spre spate;
Spală-ţi mâinile înainte şi după ce schimbi tamponul.

Pentru El

Nu aplica parfumuri sau odorizante pe zona genitală

În cazul domnilor, igiena intimă e mult mai simplă. Cu toate acestea, în afara regulilor generale, ei trebuie să mai ţină cont de câteva lucruri:
dacă nu au penisul circumcis, trebuie să cureţe zilnic zona de sub prepuţ (pielea care acoperă glandul), pentru că acolo se adună o substanţă albicioasă numită smegmă, care favorizează instalarea infecţiilor. Pentru a curăţa acea substanţă, trebuie decalotat penisul şi spălate glandul, corona şi zona de prepuţ. În timpul urinării, bărbaţii trebuie să decaloteze uşor penisul, iar după, să şteargă deschiderea uretrei cu hârtie igienică sau cu un şerveţel de unică folosinţă, ca să nu rămână nici o picătură de urină sub prepuţ. La cei care au circumcizie nu există această problemă.
Spălarea testiculelor, a zonei perineale (porţiunea dintre scrot şi anus) şi a zonei anusului se face, ca şi la femei, cu un săpun cu PH neutru. Atenţie! Oricât vi s-ar părea de sexy, nu aplicaţi niciodată odorizante sau parfumuri pe aceste porţiuni.

Vei fi mămică? Atenţie!

În acest caz, e şi mai importantă igiena intimă! Sarcina poate determina o creştere a secreţiilor vaginale, iar acestea pot provoca iritaţii şi chiar infecţii vaginale sau urinare, dacă nu sunt curăţate frecvent.

Băieţi, nu forţaţi decalotarea

În cazul în care decalotarea penisului este dificilă, aşa cum se întâmplă la adolescenţi, nu forţa! Există riscul să nu mai poţi trage pielea înapoi şi să “strangulezi” glandul. În acest caz, va fi necesară urgent o vizită la un medic specialist. De asemenea, nu te jena să te adresezi doctorului imediat ce observi o modificare la nivelul penisului (bubiţe, pete roşii etc.).

Iată şi câteva remedii naturale

Medicul Libertăţii, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike (foto) îţi recomandă câteva remedii naturale care îţi pot fi de folos în caz de:
• Cistită – Cantharis, Dulcamara şi Sarsaparila;
• Scurgeri – se recomandă duşuri vaginale cu ceai de muşeţel şi bicarbonat;
• Iritaţie – Ambrea grisea şi Caladium.

 
 

Urmărește-ne pe Google News