Dincolo de durerile de umeri şi gât pe care le poate provoca, afecţiuni ale coloanei sau pur şi simplu zile proaste, poziţia de dormit determină instalarea gravitaţiei şi pierderea elasticităţii pielii care acoperă sânii.
”Chiar dacă la majoritatea femeilor sânii se dezvoltă între 10 – 18 ani, sunt cazuri în care aceştia pot creşte chiar până la 20 sau 30 de ani. De aceea se impune multă atenţie şi grijă pentru a le păstra frumuseţea şi fermitatea mai mult timp”, declară chirurgul estetician Vangelis Vasalos.
Una dintre poziţiile de dormit cele mai comune, dar şi cea mai puţin benefică pentru sâni este dormitul pe burtă, cu faţa în jos, deoarece chiar dacă nu-ţi va presa sânii până la dispariţie, în câţiva ani le va schimba forma. E adevărat însă că o influenţă în acest sens o are şi duritatea saltelei.
Şi dormitul pe o parte, în poziţie laterală, este periculos pentru sâni, provocându-le în timp pierderea fermităţii. Practic, în timpul somnului sânii atârnă, iar ligamentele care îi susţin se întind. De aceea, dacă vă place să dormiţi astfel, vă recomand ca în timpul nopţii să dormiţi cu o pernă sub sâni care să le ofere suportul necesar.
Nici poziţia ghemuit, cu genunchii la piept, nu este indicată din acelaşi motiv al determinării lăsării sânilor.
Cea mai sigură poziţie este dormitul pe spate, întrucât greutatea sânilor este pe deplin susţinută, fapt ce reduce lăsarea acestora. De asemenea, pentru a combate cât mai eficient efectul de lăsare a sânilor, purtaţi în timpul somnului o bustieră, mai ales dacă aveţi sănii voluminoşi.