Antreu: Frigărui de soia cu legume
Ingrediente: 500 g cuburi de soia fierte şi prăjite în puţin ulei, doi castraveţi, 300 g roşii cherry, 200 g ciuperci fierte, o salată.
Mod de preparare: se spală castraveţii şi se taie rondele, iar ciupercile se fierb şi se feliază. Pe câte un băţ special se alternează o felie de castravete, o roşie, un cubuleţ de soia şi o ciupercă, până se completează frigăruia. Se servesc cu frunze de salată.
Felul 1: Supă de legume
Ingrediente: un dovlecel, o ceapă, un ardei gras roşu, doi morcovi, o vânătă, o cutie de roşii decojite, trei cartofi, trei linguri de ulei, pătrunjel, sare, o lingură delikat.
Mod de preparare: se spală legumele, se curăţă, apoi se toacă şi se pun la fiert în doi litri de apă. După circa 30 de minute se adaugă roşiile, delikatul, sare după gust şi se continuă fierberea, la foc mic, încă o jumătate de oră. După ce se stinge focul, se adaugă pătrunjelul şi uleiul, apoi se acoperă.
Felul 2: Ruladă de orez
Ingrediente: patru căni de orez, pătrunjel proaspăt, două linguri de margarină vegetală, două cepe, două linguri de ulei, sare, piper, un pachet de aluat de post.
Mod de preparare: orezul se spală şi se pune la fiert în şase căni de apă, cu margarină şi cu puţină sare. Se lasă să clocotească cinci-zece minute, amestecând continuu, apoi se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se căleşte ceapa tăiată mărunt, cu sare şi piper.
Când este rumenită se omogenizează cu orezul şi cu pătrunjelul proaspăt sau uscat, iar jumătate din compoziţie se aşază pe toată lungimea foii, se rulează şi se pune într- o tavă de chec. Se procedează la fel şi cu cealaltă jumătate, apoi se bagă la cuptorul încins, la foc mic, 20-30 de minute. Se serveşte caldă, cu salată proaspătă.
Desert: Tort de biscuiţi cu mere
Ingrediente: două kilograme de mere, 400 g zahăr, patru plicuri de budincă de vanilie, 500 g biscuiţi de post, scorţişoară, rom, o ceşcuţă cu stafide, 500 ml apă.
Mod de preparare: stafidele se pun la înmuiat în rom, o jumătate de oră. Merele se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert 500 ml de apă, împreună cu zahărul, să se topească, iar când fierbe se adaugă merele tăiate şi se amestecă până se înmoaie.
Budinca se toarnă în 100 ml apă, apoi se adaugă în compoziţia de mere de pe foc. Se mai amestecă 2-3 minute, după care se opreşte focul, se adaugă stafidele şi scorţişoara. Într-o tavă se pune un rând de biscuiţi, un rând de mere şi se alternează astfel cel puţin trei-patru straturi de biscuiţi, având grijă ca deasupra să rămână un strat de mere. Se serveşte rece.