Ouă
♦ Ca să nu se spargă ouăle când se pun la fiert, trebuie să se adauge câteva beţe de chibrit. Garantat, nu veţi mai avea astfel de probleme.
♦ Iată cum trebuie fiert un ou: în cazul în care doriţi să fie mai moale, fierbeţi-l 5 minute. Dacă vă place mai cremos, fierbeţi-l 7 minute, iar în cazul în care vă place mai tare, fierbeţi-l 10 minute.
Cartofi
♦ Nu depozitaţi cartofii împreună cu ceapa, deoarece cartofii vor putrezi mai repede decât de obicei.
♦ Fierţi în coajă înainte să fie preparaţi, cartofii au un gust mai bun şi sunt mai hrănitori.
Peşte
♦ Peştele proaspăt se va săra cu 5-10 minute înainte de a fi prăjit. În felul acesta, nu se va mai sfărâma atunci când este întors în tigaie.
♦ Mirosul de mâl dispare dacă peştele este ţinut în apă cu oţet sau în saramură, cu o oră înainte de preparare.
Legume
♦ Legumele îşi păstrează valoarea nutritivă mai mult dacă se pun la fiert în apă clocotită sărată.
♦ Legumele deshidratate se ţin puţin în apă, în care s-a adăugat puţină drojdie, pentru o mai bună rehidratare a lor.
Aluat
♦ Pentru ca aluatul să iasă sfărâmicios, înlocuiţi oul întreg cu două gălbenuşuri.
♦ Dacă vreţi ca aluatul pe care-l pregătiţi să iasă fraged, puneţi apa şi untul reci, de la frigider.
Friptură
♦ Dacă vă grăbiţi şi vreţi ca friptura să fie gata mai repede, tăiaţi feliile de carne mai groase şi ungeţi-le cu puţin coniac. Atenţie! Carnea nu trebuie bătută ca pe şniţel, pentru că se distrug fibrele;
♦ Friptura preparată în cuptor devine mai gustoasă şi mai fragedă dacă se stropeşte din când în când cu propriul sos format în tavă.