Icre de crap
Ingrediente: 100 g icre de crap, 500 ml ulei, 200 g miez d
Preparare: Icrele de crap se amestecă cu puţin ulei şi se pun în frigider timp de 20 minute. Se reia amestecarea, adăugându- se uleiul puţin câte puţin. După ce s-a încorporat 3/4 din cantitatea de ulei, se înmoaie mie
Sendviş cu somon
Ingrediente: Câteva chifle, 200 g de cremă de brânză, câteva fâşii de somon, câteva frunzuliţe de mărar.
Preparare: Chiflele se taie în jumătăţi. Pe fiecare jumătate se întinde crema de brânză şi se adaugă câteva fâşii de somon. Se decorează cu frunze de mărar.
Peşte la cuptor cu lămâie
Pastă cu unt
Preparare: Se desface conserva de peşte şi se răstoarnă conţinutul într-un castron. Cu o furculiţă se îndepărtează şira spinării din bucăţile de peşte şi cu o lingură de lemn se zdrobeşte carnea în uleiul din cutie. Separat, se bate untul spumă şi se amest
«Dorada al forno cu chipsuri»
Dacă vrei să prepari un peşte special, alege dorada. Dar nu-l pregăti pe banalul grătar! Cel puţin aşa te sfătuieşte Geani Durban (foto), bucătar-şef la Restaurantul “Trattoria nello Stadio” din Bucureşti (bd. Basarabia 98 – vizavi de intrarea în Stadionul Naţional). El spune că Dorada al forno cu chipsuri e cea mai bună alegere.
Ingrediente: două bucăţi file dorada, un polonic de supă, 50 g măsline feliate, o cănuţă de ulei, 10 g capere, câteva roşii cherry, un pahar cu vin alb, o jumătate de linguriţă de oregano, sare, piper, chipsuri.