Iată cum poți prepara înghețată de casă după rețete simple, savuroase, pe care le poate face oricine:
Cuprins:
Trucuri pentru o înghețată de casă reușită
Înghețata de casă poate fi chiar mai bună decât cea din comerț, mai ales dacă ții cont de câteva lucruri care te vor ajuta să eviți acele de gheață și să o faci mai cremoasă.
- Pentru a preveni formarea acelor, folosește frișcă naturală sau smântână;
- Atunci când trebuie să amesteci ouă în lapte sau invers, toarnă foarte încet. Adaugă mai întâi 1-2 linguri, încorporează, apoi continuă. Altfel, ouăle se pot coagula pe fondul laptelui fierbinte;
- Folosește un îndulcitor solid. Pe lângă gust, mierea sau alte îndulcitoare lichide pot creste riscul de apariție a acelor;
- Pentru o consistență plăcută, ține recipientele de înghețată pentru 24 de ore la congelator, iar după pregătirea înghețatei, introdu-le într-o pungă de plastic;
- Înghețata de casă are un termen de valabilitate mai mic decât cea de la magazin – în lipsa conservanților și a potențiatorilor de gust, înghețata de casă începe să își schimbe gustul sau chiar textura dacă nu este consumată în câteva zile;
- Dacă preferi să adaugi alcool la înghețată de casă, cantitatea contează. Dacă pui mai mult de 50 ml, compoziția nu se leagă la fel de bine.
Înghețată de casă cu ciocolată și vanilie
Înghețată de casă cu ciocolată delicioasă și cremoasă.
Ingrediente:
- 500 ml – smântână pentru frișcă
- 50 gr – pudră de cacao
- o linguriță de extract de vanilie
- o conservă de lapte condensat
Mod de preparare:
Într-un bol, folosește un mixer pentru a bate smântâna pentru frișcă până aceasta începe să devină spumoasă.
Amestecă laptele condensat cu pudra de cacao și vanilia într-un bol de dimensiune medie. Încorporează amestecul cu lapte condensat în frișca obținută. Toarnă compoziția într-un vas pentru înghețată și lasă înghețata pentru cel puțin 6 ore la congelator sau peste noapte.
Înghețată de casă cu banane
Ingrediente:
- 3 banane coapte;
- 3 linguri unt de arahide
- ¼ linguriță esență de vanilie;
- un vârf de sare
- scorțișoară.
Mod de preparare:
Taie bananele în bucăți mici și dă-le la congelator pentru două ore. Scoate bananele de la congelator și amestecă-le la blender până obții o cremă. Adaugă untul de arahide, vanilia, scorțișoară și sarea. Amestecă încă 20-30 de secunde. Se poate servi imediat după pregătire sau după ce a stat 5-8 ore la congelator.
Rețetă de înghețată cu fructe de pădure
Ingrediente:
- 750 g de fructe de pădure congelate;
- 200 ml de frișcă;
- 80 g de zahăr pudră.
Mod de preparare:
Scoate fructele de pădure din congelator și lasă-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute înainte de a le utiliza. Apoi toacă fructele cu ajutorul unui blender vertical ușor de curățat sau cu un tocător compact și practic. Separat, amestecă frișca, folosind un mixer de mână, până când obții o consistență fermă. În cele din urmă, combină toate ingredientele într-un vas încăpător și gustă înghețata, pentru a verifica dacă este suficient de dulce pentru gustul tău.
Înghețata de casă cu fructe de pădure se poate consuma imediat sau se poate băga la congelator.
- Descoperă ce beneficii au minunatele fructe de pădure
Înghețată cu smântână – rețetă făcută în casă
Ingrediente înghețată cu smântână:
- 300 g fructe proaspete sau de la congelator
- 100 g zahăr;
- 250 ml lapte integral;
- 400 ml smântână.
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă laptele cu zahărul, până la dizolvarea acestuia. Adaugă smântână și amestecă până la omogenizare. Pune întregul amestec la foc mediu și oprește-l după ce începe să fiarbă.
Separat, amestecă fructele la blender. După răcirea compoziției, adaugă fructele și mai amestecă 20-30 de secunde la blender. Dă totul la congelator peste noapte.
Înghețată de casă cu nuci
Ingrediente:
- 200 g frișcă;
- 250 ml lapte integral;
- 150 g nuci;
- 100 g zahăr;
- 1 gălbenuș;
Mod de preparare:
Amesteca gălbenușul cu laptele, frișca și zahărul, până la dizolvarea acestuia. Pune amestecul la foc mic, timp de 15 minute. Amestecă din când în când. Închide focul și lasă la răcit. Separat, amestecă nucile la blender timp de 30-60 de secunde. Amestecă nucile devenite cremă cu amestecul de frișcă și lapte și dă totul la congelator.
Înghețată cu căpșuni
Ingrediente:
- 2 banane înghețate
- două căni de căpșuni înghețate
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- zahăr după gust
Mod de preparare:
Bananele, căpșunile și smântâna vor fi adăugate toate într-un blender și le vei blendui până vei obține o consistență fină și cremoasă. Poți adăuga zahăr, doar dacă consideri că este necesar. Înghețata de casă cu căpșuni preparată astfel poate fi consumată pe loc, dar, dacă vrei să fie mai înghețată, îl poți pune la congelator într-un recipient, unde îl vei lăsa pentru 6-8 ore.
Înghețată de post făcută în casă
Ingrediente:
- 4 banane medii congelate
- 2 lingurițe pudră de cacao;
- 70 g fulgi de migdale;
- o mână de fructe de pădure
- 1 linguriță unt de arahide
- 1 linguriță ulei de cocos;
Mod de preparare înghețată de casă de post:
Amestecă la blender bananele, cacaua, untul de arahide și uleiul de cocos, apoi bagă la congelator. Pentru decor, poți rade cuburi de ciocolată, nucă sau fistic.