Înainte de toate, trebuie să va spun că orice pacient beneficiază de terapii după o schemă proprie, personalizată. Pentru acest lucru trebuie, fie să îmi trimiteţi o fotografie, fie -de dorit- să veniţi la o consultaţie. Cu titlul general, va pot da totuşi câteva informaţii legate de intervenţiile estetice aplicate pacienţilor de sex masculin.

În funcţie de vârsta pacientului, dar şi de datele anatomice, predomină intervenţiile nechirurgicale (injectabile, mezoterapie, laserterapie, etc) sau cele chirurgicale.

Cele mai frecvente intervenţii chirurgicale pe care le fac la pacienţii de sex masculin sunt rinoplastii, lipoaspiratii, lipofiling, corecţia pleoapelor, ale urechilor, cură chirurgicală a ginecomastiei (dezvoltarea în exces ale glandelor mamare la bărbaţi), liftinguri cervicale şi/sau faciale, de sprâncene, transplant de par.

La pacienţii foarte tineri fac de regulă intervenţiile de corecţie a nasului, ale urechilor, a ginecomastiei. La cei mai maturi predomină corecţiile determinate de accentuarea gradului de ptoză (cădere) a pielii de la diverse niveluri- blefaroplastii, liftinguri de diverse feluri.

Metodele de „înfrumuseţare” la bărbaţi sunt aceleaşi că la femei cu amendamentul că la bărbaţi vorbim mai de grabă de metode de rejuvenare şi recăpătarea prospeţimii fără să efeminăm prea mult.

La femei, putem spune că în cele mai multe cazuri, aplicăm şi proceduri menite să accentueze feminitarea şi delicateţea trăsăturilor faciale sau corporale.


EXCLUSIV/ S-a recăsătorit în pușcărie cu un tâlhar! Asasina sirianului l-a uitat pe amantul închis și el pentru complicitate la crimă


Am avut cereri de feminizare completă facială, venite din afară ţării, de la pacienţi de sex masculin, dar nu le-am dat curs pentru că, în opinia mea, un astfel de pacient necesită o abordare din mai multe perspective, inclusiv psihiatrice, iar noi nu avem în momentul acesta disponibilitate pentru astfel de transformări radicale.

Aplicăm, de asemenea, toate procedurile de medicină estetică şi bărbaţilor, proceduri menite să atenueze ridurile, diferitele imperfecţiuni faciale, refacerea volumelor acolo unde e nevoie.

Utilizarea toxinei botulinice este de rutină şi în cazul bărbaţilor, doar că în cazul lor cantităţile diferă atât pentru că musculatura este mai puternică cât şi din considerentul că nu ne dorim să „ştergem” complet ridurile. Câteva riduri restante în anumite localizări conferă chipului un plus de masculinitate. Toxina botulinica se utilizează cu mare succes şi pentru stoparea excesului de transpiraţie în zonele axilare, palme, tălpi. Injectarea durează 5-10 minute iar efectele se păstrează câteva luni, bărbaţii găsind-o extrem de utilă pe perioada verii.

Utilizarea acidului hialuronic este foarte frecvenţa şi la bărbaţi, localizarea cea mai cerută fiind la nivelul şanţurilor dintre nas şi gură, la nivelul pomeţilor şi la nivelul cearcănelor. Se mai utilizează şi pentru volumizarea altor zone cum ar fi gambele, deltoizii, pectoralii sau în sfera genitală unde acidul hialuronic este tot mai des folosit pentru augmentări peniene.
Tratamentele laser încep să fie printre preferatele bărbaţilor, mai ales de când acestea au cunoscut o dezvoltare atât de mare. Laser terapie pt păstrarea calităţii şi elasticităţii pielii, pentru inchidera porilor sau pentru îndepărtarea părului nedorit sunt tot mai cerute.

Epilarea permanentă la bărbaţi este mai puţin eficientă decât la femei, pilozitatea fiind dictată într-o mare măsură de bagajul hormonal. Chiar dacă nu vom reuşi la bărbaţi să eliminăm definitiv părul nedorit, putem obţine totuşi o rărire semnificativă, subţiere importantă a firului , rezultate care sunt foarte bine tolerate şi mulţumitoare per ansamblu. Cele mai frecvente zone pe care le epilăm permanent la bărbaţi sunt spatele, ceafă, pieptul, fesele, chiar şi barbă, în acest ultim caz, aplicăm câteva şedinţe pentru rărire şi subţiere a firului de par, astfel încât bărbieritul să nu mai fie necesar zilnic (chiar şi de 2 ori pe zi în unele cazuri) ci la 2-3 zile.

Aplicăm tratamente de mezoterapie, masaje postoperatorii sau de întreţinere corporală atât bărbaţilor cât şi femeilor, proceduri pe care le aplicăm în mod adjuvant intervenţiilor chirurgicale, pentru a obţine rezultate cât mai bune.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Dr. Adina Alberts

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News