Pasul 1: Ca să faci copca, ai nevoie de un burghiu mare pentru gheaţă. Răsuceşte-l uşor, astfel încât să nu spargă gheaţa din jur. | |
Pasul 2: După cecopca e gata, “buza” acesteia se curăţă de gheaţă cu o paletă. | |
Pasul 3: Momealapentrubibanitrebuiesă fie unmix cu multăfăină de peşte. Se mai pune nişte pudră de sânge, care atrage răpitorii. | |
Pasul 4: Această compoziţie se introduce în copcă | |
Pasul 5: Momeala vie, constând într-un peştişor,se agaţă în ac, apoi se dă la copcă. | |
Pasul 6: Urmăreşte traseul plutei! Când se duce la fund, e semn că bibanul a muşcat. Iarna nu ai nevoie neapărat de undiţe complicate. Un plumb de 0,5 grame şi o plută de 0,5 grame sunt suficiente. |