– Când te hotărăşti să decorezi camera copiilor, ia-i şi pe ei cu tine la cumpărături. Întreabă-i ce fel de mobilier le-ar plăcea, ce culoare să aibă şi ţine cont de dorinţele lor.

– Camera trebuie să fie mobilată în funcţie de vârsta micuţilor. Dacă aceştia au sub 4 ani, au nevoie de scaune mici, taburete şi mobilă cu colţuri rotunjite, ca să nu se rănească. La această vârstă, nu sunt indicate paturile suprapuse.

–  În cazul în care copiii sunt mai mari (peste 4 ani), lasă-le centrul camerei liber, ca să se poată juca în voie. Exploatează fiecare centimetru al dormitorului. Foloseşte paturi suprapuse, mobilă modulară pe roţi, ca să poată fi deplasată, birouri şi scaune cu înălţime ajustabilă. Exemplu: paturile supraînălţate cu birouri sub ele sunt o metodă eficientă de împărţire a spaţiului.

– Un şifonier cu două uşi este suficient pentru amândoi. Fiecare va avea zona lui în care să-şi ţină hăinuţele.

– Întreaga cameră, dar mai ales spaţiul de scris, trebuie să primească lumină naturală, aceasta fiind mult mai sănătoasă decât cea artificială.

– Pentru a crea senzaţia de spaţiu, vopseşte pereţii în culori deschise şi cât mai neutre. Fereş-te- te de culorile tari – roşu, albastru închis, grena sau portocaliu aprins -, pentru că vor micşora foarte mult camera.

– Pentru a dinamiza spaţiul şi a crea o ambianţă potrivită copiilor, accentele de culoare de pe pereţi trebuie să se regăsească la nivelul mobilierului şi al textilelor folosite în interior.

 
 

Urmărește-ne pe Google News