Mai bine de 25 de elevi de clasa a VII-a de la Şcoala „Nicolae La­biş” din Capitală s-au inspirat, din articolele a­părute în ziarul Libe­r­tatea, pentru o lec­ţie des­chisă pe tema alimentaţiei sănătoase. O parte din copii a pre­gă­tit un colaj cu materia­le, cu ajutorul căruia au putut în­văţa ce este be­nefic şi ce e nociv în modul lor de viaţă.

Au gătit salate delicioase

Ele­vii au realizat mai mul­te planşe şi scheme ca­re i-au ajutat să în­ţe­lea­­gă cum să a­dopte ce­le mai bune o­bi­ce­iuri alimentare. Un plus de amuzament a fost dat de „picturile” de pe feţele lor, adică fruc­tele şi legumele pre­ferate, despre care mi­cuţii au în­văţat a­proape tot. Puştii s-au în­trecut în a explica tot ce ştiau despre felul în care ar trebui să mă­nân­ce şi despre obice­iu­rile alimentare total ne­să­nă­toase, de genul fast-food.

Tot pe aceas­tă te­­mă au or­ga­­nizat şi o dez­­batere în care au con­­dam­nat ham­bur­ge­rii şi car­tofii pră­jiţi. La f­in­a­lul lec­­ţiei, pentru ca­­re au citit Li­ber­­ta­tea zil­­­nic timp de o lu­­nă, ele­­vii l-au ajutat pe bu­­că­tarul clasei, Ro­bert, să pre­pare o sala­tă d­eli­cioasă. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News