Se folosesc doar patru legume: ceapă, roşii, ardei şi cartofi, iar ca verdeaţă, o mână de pătrunjel. Într-un ceaun, se pun la fiert, în doi litri de apă, o ceapă tăiată în bucăţi mari şi trei-patru cartofi tăiaţi în felii groase. După 15-20 de minute, se adaugă încet peştele tăiat bucăţi şi se completează cu apă. Se sărează, apoi se adaugă două-trei roşii şi doi ardei graşi. Când apa începe din nou să fiarbă, se adaugă oţetul.
Peştele nu trebuie fiert mult.
La sfârşit, se potriveşte iar cu sare şi cu oţet şi se pune verdeaţa tocată. Se poate drege cu ou. Peştele se scoate din ceaun, se pune pe un platou şi se consumă cu usturoi frecat cu ulei şi cu iaurt, apoi se mănâncă şi zeama, eventual dreasă cu mujdei.
Citeşte şi: Crap sau răpitor, pe alese