Miel la cuptor

Horia Vîrlan, «Cireaşa de pe tort», Prima TV
Ingrediente: 2 kg miel (asta înseamnă cam un sfert de miel – pulpă spate sau faţă, cu piept), 10-12 cartofi noi mici, 3 căţei de usturoi, două linguri de ulei de floarea- soarelui, o cană de vin roşu sec, 4 roşii medii, 3 crenguţe de cimbru, o linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat.
Preparare: şterge bine mielul cu o cârpă umedă. Zdrobeşte usturoiul şi amestecă- l cu condimentele, apoi cu cimbrul şi cu uleiul. Spală bine cartofii noi. Încinge cuptorul la temperatură mare. Stropeşte o tavă cu puţin ulei, apoi aşază cartofii. Unge bine sfertul de miel, de jur-împrejur, cu amestecul de usturoi şi condimente, apoi aşază-l peste cartofi.
Bagă-l la cuptor, la temperatură mare, timp de 20 de minute, apoi redu focul, stinge carnea cu vin şi coace-o încă o oră. Taie roşiile în două şi adaugă-le în tavă. Continuă coacerea încă 20 de minute. Verifică dacă este făcută carnea şi apoi scoate- o. Serveşte-o cu cartofii şi sosul din tavă, dar şi cu salată verde.
“Cea mai bună mâncare este cea pe care ai învăţato de la mama ori bunica, aşa că eu declar că reţeta aceasta de friptură de miel este cea mai bună, deoarece o ştiu de la mama”, ne-a dezvăluit Horia Vîrlan.

13 români, dați dispăruți în inundațiile din Spania, anunță MAE
Recomandări
13 români, dați dispăruți în inundațiile din Spania, anunță MAE

Cotlet cu coniac

Patrizia Paglieri , «MasterChef», PRO TV
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: 180 g cotlete de miel, 10 g mentă proaspătă, 30 g unt, sare, piper, 30 ml coniac, 5 grame sos brun (demiglacé).
Preparare: se condimentează cotletele cu sare şi piper. Se pun în tigaie untul şi menta tocată mărunt, iar după ce se topeşte untul, se pun cotletele. Se gătesc în jur de 3 minute pe fiecare parte. Se adaugă coniacul şi se flambează. La final se pune sosul brun.

Pulpă de miel cu os, coaptă încet

Adrian Hădean, «MasterChef», PRO TV
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: pulpă de miel feliată (secţionată transversal, cu grosimea de 2 cm), sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat, roşii cherry, frunze de mentă (pot fi înlocuite cu busuioc sau oregano, după gustul fiecăruia), 200 ml vin alb sec, 100 ml apă.
Preparare: scoate carnea din ambalaj şi las-o la aer 25 de minute, apoi presară peste ea sare şi piper din belşug. Încinge o tigaie şi frige pulpa 2-3 minute pe fiecare parte – este important să se rumenească la exterior şi în felul acesta să capete aromă.
Pune apoi carnea într-un vas rezistent la temperaturi mari, acoper-o cu roşii cherry şi frunze de mentă (sau alte ierburi). Opăreşte vinul, amestecă-l cu apa şi toarnă amestecul peste carne. Acoperă vasul cu un capac sau cu folie de staniol şi pune-l în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.
Coboară temperatura la 150 de grade şi lasă carnea la copt 4 ore. Îndepărtează folia şi mai lasă la copt o oră, la aceeaşi temperatură. “Serveşte cu salată, cartofi copţi sau sfeclă coaptă, cu sosul rămas în vas şi cu roşiile cherry”, ne mai sfătuieşte chef Hădean.

Guvernul vrea să înlocuiască sobele tradiționale ale românilor cu pompe de căldură. „Costurile sunt enorme”, spun specialiștii
Recomandări
Guvernul vrea să înlocuiască sobele tradiționale ale românilor cu pompe de căldură. „Costurile sunt enorme”, spun specialiștii

Cotlet de miel în crustă de leurdă

Adrian Hădean, «MasterChef», PRO TV
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: 3 cotlete de miel, 15-20 frunze de leurdă, o legătură de pătrunjel, 4 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de pesmet cu granulaţie mare, o lingură de parmezan ras, sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat, muştar de Dijon.
Preparare: rupe frunzele de leurdă şi pune- le într-un blender cu pătrunjelul, uleiul de măsline, pesmetul şi parmezanul. Mixează 30-40 de secunde, până obţii un amestec omogen, dar nu foarte fin. Presară sare şi piper peste cotletele de miel. Lasă-le să stea 10 minute, apoi frige-le câte trei minute pe fiecare parte.
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius (foc mare). Unge cotletele cu muştar pe fiecare parte şi înveleşte-le în amestecul cu leurdă, presând uşor cu palmele. Pune-le apoi pe hârtie de copt într-o tavă sau pe grătarul din cuptor.
Ţine-le în cuptor 5 minute pentru a fi gătite mediu (recomand cu căldură) sau 7-8 minute pentru a fi bine făcute. “Serveşte cu cartofi fierţi şi sotaţi în unt cu rozmarin. Asortează cu felii subţiri de căpşună, pară zemoasă sau ananas, se potrivesc foarte bine cu crusta mielului!”, ne mai dezvăluie chef Hădean.

Ciolan cu ierburi

Câți bani au cheltuit principalii candidați la președinție pe Facebook și Instagram pentru promovare în precampania electorală
Recomandări
Câți bani au cheltuit principalii candidați la președinție pe Facebook și Instagram pentru promovare în precampania electorală

Cătălin Scărlătescu, «Hells Kitchen – Iadul bucătarilor», Antena 1
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: ciolan de berbec, usturoi, cimbru şi rozmarin proaspete, sare de mare, piper măcinat, unt, vin.
Preparare: ciolanul (cu tot cu os) se aşază într-o tavă cu puţină apă. Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, la 120 de grade Celsius, timp de 3 ore şi un sfert. După acest timp, se scoate folia, se creşte temperatura la 160 de grade şi se mai lasă tava în cuptor până se rumeneşte carnea.
Se pun într- o tigaie untul şi usturoiul zdrobit, se lasă până se aureşte usturoiul, apoi se adaugă ierburile rupte cu mâna, sare şi piper. Se amestecă bine, se pune carnea în tigaie şi se rostogoleşte, ca să se îmbibe cu unt şi să ia aroma ierburilor. Se pune un strop de vin alb (de preferinţă chardonnay) şi se lasă puţin, să se evapore alcoolul.

Pulpă de miel cu muştar

Sorin Bontea, «Hells Kitchen – Iadul bucătarilor», Antena 1
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: pulpă de miel fără os, muştar de Dijon, câteva felii de pâine albă toast, vin alb sec, rozmarin, pătrunjel şi salvie proaspete, sare, piper, 2 căţei de usturoi, ulei de măsline, câteva legume pentru a face un pat în tigaie – ceapă, morcov, ţelină.
Preparare: pulpa de miel dezosată se leagă cu sfoară şi se strânge ca un rulou. Se dă cu sare şi cu piper, apoi se pune în tigaia încinsă şi se lasă doar cât să prindă culoare – i se dă faţă, cum se spune, pe toate părţile. Nu se pune ulei, pentru că are deja grăsime.
Se lasă carnea să se răcească, se unge cu muştarul de Dijon în care se pune puţin vin alb, apoi se acoperă cu un mix din miez de pâine albă, rozmarin, salvie şi pătrunjel tocate mărunt, usturoi tocat mărunt şi ulei de măsline.
Asta e, de fapt, “îmbrăcămintea” pentru ruloul de carne. Se dă apoi la cuptor, la foc mic spre mediu, pe patul de legume. Sugestia chefului: “Se serveşte cu salată verde şi ceapă verde sau cu piure de cartofi cu usturoi ori chiar cu piure de cartofi cu trufe, dacă doriţi ceva mai sofisticat”.

Plăcintă de berbecuţ

Florin Dumitrescu, «Hells Kitchen – Iadul bucătarilor», Antena 1
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: 1,5 kg pulpă spate de berbecuţ tocată, 50 ml ulei de măsline, 200 g ceapă albă tocată, 450 ml vin roşu sec, două batoane de scorţişoară, aluat de foietaj (cumpărat), 3 legături de mărar, 250 g brânză Roquefort sau Blue Auvergne, 25 g nucşoară, 25 g scorţişoară, două ouă, 50 g miere, sare, piper.
Preparare: găteşte carnea de berbecuţ tocată cu ceapa (în uleiul de măsline) şi adaugă apoi batoanele de scorţişoară. Acoperă totul cu vin roşu şi lasă la fiert până e făcută carnea. Când e gata, se lasă la răcit şi apoi se pune la frigider 24 de ore. Apoi, carnea se amestecă bine cu mărarul tocat, nucşoara şi scorţişoara pulbere, sare şi piper.
Într-o tavă unsă cu grăsime (se poate folosi excesul de grăsime de la carnea gătită, unt sau untură) se întinde foietajul, care se unge cu ou bătut cu miere. Se adaugă compoziţia de carne. Se pun pe toată suprafaţa compoziţiei bucăţi de brânză mucegăită, apoi se acoperă cu foietaj.
Repetă operaţiunea – ou cu miere, carne, brânză. Deasupra, ultima foaie de aluat, unsă cu ou şi miere. Se bagă în cuptor la 180 de grade Celsius şi se lasă până se rumeneşte bine aluatul.
“Sugestia mea e să nu mâncaţi plăcinta caldă, e chiar mai gustoasă a doua zi! Puteţi s-o serviţi cu o salată verde şi un pahar de vin roşu sau puteţi pune peste plăcintă şi un sos de brânză”, ne sfătuieşte chef Florin Dumitrescu.

Kofta

FOA, «MasterChef», PRO TV
Învaţă să faci cea mai bună friptură de miel! Chefii celebri de la TV îţi dezvăluie reţetele lor
Ingrediente: 200 g pulpă miel, 200 g piept de miel, 200 g piept de pui, 50 g caşcaval maturat (cheddar), un ardei gras, o linguriţă de boia turcească, 5 g ghimbir proaspăt, o legătură de pătrunjel, sare de mare, 2 căţei de usturoi, beţe de frigărui.
Preparare: se ia carnea (de miel şi de pui) şi se toacă la cuţit, amestecând-o cu restul de ingrediente, tocate şi ele mărunt. Caşcavalul se rade. Se amestecă bine până când se obţine consistenţa dorită. Se formează carnea ca pentru chiftele şi se aşază pe beţe. Acestea se pun pe grătarul bine încins, până se rumenesc pe toate părţile.
“Reţeta de Kofta este foarte potrivită după câteva zile de friptură clasică de miel de Paşte, atunci când dorim să încercăm ceva diferit şi mai uşor. Se serveşte alături de o lipie caldă şi tzatziki. Vă asigur că reţeta va încânta inclusiv copiii”, susţine chef FOA.

Daca iti place carnea de miel, nu trebuie sa ratezi sa faci aceasta ciorba de miel de Paste!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Descoperirea ciudată făcută de o femeie care se plimba pe plajă. „Nu am mai văzut niciodată așa ceva”. FOTO și VIDEO
Știrileprotv.ro
Descoperirea ciudată făcută de o femeie care se plimba pe plajă. „Nu am mai văzut niciodată așa ceva”. FOTO și VIDEO
Wow! Cum arăta vila de lux a Oanei Zăvoranu, evaluată la peste 1 milion de euro: lumini la wc, televizor în baie, oglinzi peste tot, și asta nu-i nimic! Doar în filme mai vezi așa ceva! IMAGINI UNICE
Viva.ro
Wow! Cum arăta vila de lux a Oanei Zăvoranu, evaluată la peste 1 milion de euro: lumini la wc, televizor în baie, oglinzi peste tot, și asta nu-i nimic! Doar în filme mai vezi așa ceva! IMAGINI UNICE
Singura zodie care nu se înțelege cu nimeni!
Libertateapentrufemei.ro
Singura zodie care nu se înțelege cu nimeni!
Orașul din România în care oamenii sunt sfătuiți să stea cât mai puțin afară. ”Plouă efectiv cu cenușă”
FANATIK.RO
Orașul din România în care oamenii sunt sfătuiți să stea cât mai puțin afară. ”Plouă efectiv cu cenușă”
Valentina Pelinel, după 6 ani de căsnicie cu Cristi Borcea: „Am ajutor, așa este, însă eu sunt cea care se ocupă în cea mai mare parte de tot”
GSP.RO
Valentina Pelinel, după 6 ani de căsnicie cu Cristi Borcea: „Am ajutor, așa este, însă eu sunt cea care se ocupă în cea mai mare parte de tot”
Cinci zodii vor avea parte de cele mai bune două luni din viață. Vor renaște din propria cenușă, perioadă de aur pentru Tauri și Fecioare
FANATIK.RO
Cinci zodii vor avea parte de cele mai bune două luni din viață. Vor renaște din propria cenușă, perioadă de aur pentru Tauri și Fecioare
Filmul de pe Netflix care a înnebunit mapamondul. A fost vizionat de peste 13 milioane de ori, în doar câteva zile. Toată lumea vorbește despre el!
Unica.ro
Filmul de pe Netflix care a înnebunit mapamondul. A fost vizionat de peste 13 milioane de ori, în doar câteva zile. Toată lumea vorbește despre el!
Laurențiu Reghecampf, executat silit. Decizia judecătorilor
Financiarul.ro
Laurențiu Reghecampf, executat silit. Decizia judecătorilor
Un escroc care sărea intenţionat în faţa maşinilor şi le cerea şoferilor 1.000 de lei a ajuns în comă şi cu dosar penal
Observatornews.ro
Un escroc care sărea intenţionat în faţa maşinilor şi le cerea şoferilor 1.000 de lei a ajuns în comă şi cu dosar penal
Horoscop 31 octombrie 2024. Peștii s-ar putea să se simtă luați pe sus de viteza cu care se succed anumite situații și să fie surprinși
HOROSCOP
Horoscop 31 octombrie 2024. Peștii s-ar putea să se simtă luați pe sus de viteza cu care se succed anumite situații și să fie surprinși

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI