Cu vişine

Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă, 3 ouă, 350 g zahăr, esenţă de va­nilie, 500 g vişine, sirop de vişine, frunze de mentă.

Preparare: vişinele se curăţă de sâmburi şi se pun la fiert cu 150 g de zahăr, 5 minute. Se ames­te­că ouăle cu 200 g de zahăr şi se pun la fiert pe baie de apă până devin spumă. Se amestecă încontinuu. Friş­ca se bate spumă şi peste ea se adaugă com­­poziţia de ou şi zahăr, esenţa de va­­nilie şi vişinele fierte şi scurse . Se a­­mestecă bine şi se bagă la congelator pentru 4 ore. Se serveşte cu sirop de vişine şi decorată cu frunzuliţe de mentă.

Cu căpşune

Ingrediente: 500 g căpşune, 4 linguri de suc de portocale, 130 g zahăr, 400 ml de frişcă lichidă.

Preparare: curăţă şi zdro­beşte căpşu­nele (păstrează câteva pentru decor) şi ames­tecă-le cu sucul de portocală şi cu za­hărul. Bate frişca şi amestec-o bine cu piureul de căpşune. Bagă compoziţia la congelator pentru o oră şi jumătate, apoi scoate-o şi ba­te-o din nou cu mixerul. Pune-o iar la cong­e­la­tor pentru două ore înainte de a o servi. De­­­corea­z-o cu căp­şune proaspete.

 
 

Urmărește-ne pe Google News