Rondele cu sos de roşii

  • Ingrediente: patru bucăţi de macrou, o legătură de pătrunjel, o cutie mare de roşii mărunţite în suc propriu, o salată verde, o linguriţă de boabe de muştar, o linguriţă de delikat, 5 linguri de ulei, o cană cu apă.
  • Preparare: se curăţă peştele şi se spală bine, apoi se taie rondele, astfel încât feliile să aibă 2-3 cm grosime (capetele şi cozile se aruncă). Se pune uleiul într-o tavă, apoi se aşază feliile de macrou, una lângă alta. Se toarnă uniform peste ele roşiile mărunţite şi o cană cu apă în care au fost amestecate boabele de muştar şi delikatul. Se introduce tava la cuptor, 40 de minute, la foc potrivit. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt, pe pat de salată verde.

Salată cu peşte afumat

  • Ingrediente: un macrou afumat, o cană de orez, doi castraveţi muraţi, un ardei gras roşu, 100 g măsline negre fără sâmburi, câteva fire de pătrunjel, 200 g de boabe de porumb fierte, un vârf de cuţit de piper alb, sare, două linguri de maioneză, o linguriţă de margarină.
  • Preparare: se spală şi se fierbe orezul 10 minute în două căni de apă, cu o linguriţă de margarină şi cu un vârf de cuţit de sare, apoi se lasă în vasul acoperit până absoarbe toată apa. Separat, se taie castraveţii, măslinele, ardeiul gras şi pătrunjelul, apoi se amestecă cu porumbul, orezul răcit, sarea, piperul şi maioneza.

Macrou «tigrat»

  • Ingrediente: patru bucăţi de macrou, două lămâi, o legătură de mărar, patru linguri de ulei, o jumătate de linguriţă de sare şi o jumătate de linguriţă de piper, un pahar cu vin alb, o cană cu apă.
  • Preparare: se curăţă burta peştelui, apoi se crestează pe una din părţi, în patru-cinci locuri, şi se aşază în tava în care a fost pus uleiul. În locurile crestate se pun jumătăţi de felie de lămâie, iar deasupra se toarnă cana cu apă în care au fost puse sarea şi piperul. Se presară uniform mărarul şi se introduce tava la cuptor circa 30 de minute. După aceea se stropeşte peştele cu vinul alb şi se mai lasă 10 minute la foc mic. Se serveşte cu garnitură de cartofi copţi şi cu salată verde.

Iată cele mai mici preţuri


Preţul cu roşu e cel mai mic găsit în cele 8 magazine
Mai multe reţete cu peşte, în suplimentul «Reţete de Paşte», care apare pe 10 aprilie, gratuit împreună cu ziarul Libertatea

 
 

Urmărește-ne pe Google News