O altă variantă bună ar fi să congelezi mâncarea, punând-o într-o caserolă şi să o scoţi atunci când nu ai chef să găteşti sau nu ai bani să comanzi;
Evită să mergi la cumpărături atunci când îţi este foame. Dacă, spre exemplu, mergi la supermarket direct de la muncă, pentru că îţi va fi foame, vei pune în coş tot ceea ce vezi;
Încearcă să-ţi impui o limită pentru fiecare şedinţă de cumpărături, astfel încât să nu te laşi luat de valul poftelor. Iar în caz nu te poţi abţine, ia la tine suma respectivă cash, ca să fii nevoit să te încadrezi în ea;
Verifică ce ai în frigider, congelator, în cămară înainte sau în baie, ca să-ţi faci o listă de cumpărături raţională înainte de a pleca la shopping;
Dacă n-ai nevoie de un sac de cartofi, fă-ţi cumpărăturile din piaţă, ca să poţi lua cât ai nevoie sau caută pachetele individuale de legume şi fructe. Aşa nu vor mai ajunge în coşul de gunoi;
Ai grijă ca datele de expirare înscrise pe ambalajele alimentelor să fie cât mai îndepărtate, ca să nu te trezeşti că nu apuci să le mănânci şi le arunci nedesfăcute, dar cu termenul de garanţie depăşit;
Verifică zilnic fructele sau legumele din frigider şi elimină-le imediat pe cele stricate, ca să nu le afecteze şi pe celelalte;
Nu spăla fructele şi legumele înainte de depozitare. Excesul de umiditate provoacă pete, ofilire şi mucegai pe acestea;
Pune-ţi imaginaţia la treabă şi prepară ceva cu resturile alimentare comestibile. De exemplu, toacă ultima feliuţă de şuncă şi rade colţişorul de brânză care se usucă pe farfurie, apoi prepară din ele un sendviş la cuptor.